суботу, 4 квітня 2015 р.

Презентація навчально-методичних матеріалів про Революцію Гідності

3 квітня 2015 року в МОН України кандидати історичних наук, автори Володимир Головко та Олександр Палій презентували навчально-методичні матеріали про Революцію Гідності.
Нагадаємо, автори проекту працювали над текстами винятково на волонтерських засадах.
Презентовані параграф для учнів 11-х класів, і методична брошура для вчителів «Про Революцію Гідності та агресію Росії проти України» є у вільному доступі, повідомив Павло Полянський. Додатково електронні версії параграфа та методички будуть розіслані на електронні адреси усім 18 400 школам України.
Олександр Палій, один із авторів параграфа для учнів 11-класів, зазначив, що в процесі створення параграфу автори уникали нагромадження фактів і перевантаження інформацією. Автори намагалися подавати те, що цікаве дітям і про дітей у контексті розглянутих історичних подій. Із великої кількості фактів та подій були подані лише найважливіші.
За словами Володимира Головка, одного із авторів науково-методичної брошури для вчителів, над брошурою працювали історики з різних регіонів України. Мета презентованої методичної брошури — розпочати дискусію навколо новітніх історичних подій, які сьогодні відбуваються в Україні.
Додатковий параграф про Революцію Гідності та агресію Росії проти України учні 11-х класів вивчатимуть в школах вже цього навчального року.

Немає коментарів:

Дописати коментар