неділю, 10 квітня 2016 р.

У вінок Каменяреві

У 2016 році. відзначатимемо дві ювілейні дати в біографії однієї з найяскравіших постатей в українській історії – Івана Яковича Франка. Це 160-річчя від дня народження і 100 років з дня його смерті.
У Добрівлянському НВК І-ІІІ ст. відбулося літературно-музичне свято «У вінок Каменяреві», організаторами якого були вчитель української мови та літератури Наталя Малиняк та педагог-організатор Тетяна Бойко. 
Ведучі розповіли глядачам про найцікавіші сторінки життя і творчості І.Франка. Наймолодші учасники свята – учні 2 класу – інсценізували вірш «Киця», а завдяки учням 4 класу глядачі побували на казковій лісовій галявині.
У залі панувала чудова атмосфера. Учні 6, 8, 10, 11 класів із задоволенням декламували поезії І.Я. Франка, що проймають людські душі, виконували пісні на слова поета, демонстрували свої знання про творчість Великого Каменяра.




До уваги присутніх була представлена мультимедійна презентація «Не пора, не пора», яка покликана сприяти формуванню в молодого покоління національної свідомості, любові до рідного народу.
Найбільше вразили своїм артистизмом учні 8 та 10 класів у драматизації твору «Украдене щастя».
Свято принесло багато позитивних емоцій. Згадуючи життєвий і творчий шлях І.Я. Франка, щоразу переконуємося в актуальності його творів, звертаємо увагу на важливі слова-поради, роздуми про майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар