вівторок, 26 квітня 2016 р.

Завтрашній день і довкілля красу ми довіримо долоням дитини

        Протягом місячника з озеленення та благоустрою у Дрогобицькому районному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді гуртківці взяли участь в озелененні та благоустрою території навчальних закладів,на базі яких працюють творчі учнівські об`єднання.
      Під час місячника вихованці центру залучалися до обласних конкурсів: «Природа і фантазія», «В об’єктиві натураліста», обласного етапу Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти « Земля-наш спільний дім», очного туру обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експерементальних робіт «Юний дослідник», трудової акції «Першоцвіти просять захисту».
Слід відзначити успішний виступ вихованців гуртка «Екологічний театр», який діє на базі Опарівської школи на обласному конкурсі колективів екологічної просвіти. За актуальність порушеної у виступі проблеми збереження земельних ресурсів у Львівській області та високий рівень виконавчої майстерності колектив був відзначений грамотою департаменту освіти та науки ЛОДА, а керівник гуртка Демків Оксана Ігорівна отримала подяку.
У рамках акції « Першоцвіти просять захисту» проводились тематичні екскурсії в природу з метою вивчення та охорони першоцвітів своєї місцевості. До акції юннати готувалися заздалегідь : робили весняні квіти з паперу, бісеру, які можуть стати альтернативою маленьким букетам з перших провісників весни. Серед гуртківців організовано конкурси на кращу творчу роботу, агітаційну листівку, малюнок на захист першоцвітів.
Вихованці гуртків ДРЕНЦУМ, які працюють на базі навчальних закладів району розчистили та упорядкували 1 джерело,створили 2 нових квітники, ліквідували 1 стихійне сміттєзвалище.
Для гуртківців Центру проведено такі заходи:
- екологічні вікторини : «Червона книга Львівщини», « Ми вартові природи»,
- екологічна гра : « Будь природі другом»,
- усний журнал «Люби та знай свій рідний край».
5,14,21 квітня проведено толоки з озеленення та благоустрою території центру. Його працівники висадили на навчально-дослідній ділянці 220 дерев, з них 140 фруктових. На території центру закладено шкілки плодових дерев.



Немає коментарів:

Дописати коментар