пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

У світі доти існуватиме любов, допоки люди писатимуть писанки

Мудрі люди кажуть «У світі доти існуватиме любов, допоки люди писатимуть писанки». І справді, тільки велика любов може творити такі дива.
20 квітня в Дережицькій СЗШ І-ІІ ст. учні 3 класу і студенти факультету початкової та мистецької освіти ДДПУ ім. І. Франка групи ПОІ 22 із старшим викладачем кафедри педагогіки та методики початкової освіти Галиною Шубак спільно поринули в чарівний світ писанок. Традиційно взаємно теплою була зустріч майбутніх педагогів і школярів.
Урок на тему «Чарівний світ писанок» проходив у рамках проекту «Святкування Великодніх свят у рідному селі». Третьокласники працювали як бджілки: і класну дошку прикрасили буквами веселої абетки, і виконали композиції у техніці вишиванки, і у батьків запозичили прикраси до Великодніх свят. Не забули у групах і про техніку написання писанок, їх колір, символи і знаки. Символічними знаками і кольорами учні кликали до себе і до всіх близьких любов, тепло, радість, багатство, щедрість і родючість матері-землі, добрі справи і надію на краще мирне життя. Учні ознайомилися з легендою про символ безконечності. Цей символ на писанці не має ні початку, ні кінця. Тому зло, яке попадає у цю пастку пропаде і більше ніколи не турбуватиме господаря. Побажали діти, щоб у пастку безконечника попали воєнні дії на сході України. 
Гості і учні закінчили урок взаємними побажаннями, що Воскреслий Христос зробив їхні думки і вчинки такими щирими, як Великодня молитва, щоб слова були такими солодкими, як паска і наше життя буде різнобарвним і яскравим, як писанки.



Немає коментарів:

Дописати коментар