вівторок, 24 травня 2016 р.

ДО ФРАНКА ЯК НА ПРОЩУ

Нагуєвичі … Благословенний край, духовна оаза, де минуле розмовляє із сучасним про сокровенне, вічне. Ця земля вартує того, щоб їй поклонитися, бо вона породила Генія.

Нещодавно вчителі української мови та літератури і класні керівники ЗНЗ Дрогобицького району пройшлися перехресними стежками-дорогами Івана Франка, які він протоптав ще в ранньому дитинстві, котрими ходив у дні юності та зрілі літа на розраду до «друга вірного-гаю». Вели нас цими стежками директор Нагуєвицької СЗШ І-ІІІ ст. Микола Стельмах, учитель Ірина Глинка, учні Нагуєвицької школи, працівники місцевого Народного дому Марія Курп’як, Світлана Гром, Анна Ганич та випускник школи Микола Юхименко.
На галявині казок наймолодші школярі з допомогою вчителя початкових класів Ганни Чаплі виступили з інсценівкою казки «Старе добро забувається».
У Будинку літератора Леся Бараняк, заступник директора школи з виховної роботи, виступила з доповіддю «Виховання дітей у сім’ї І.Франка», Ірина Глинка розповіла про релігійні погляди І.Франка.
У Франкових трудах зосереджена віра поета у поняття найвищої Божої влади – вірне і безкорисливе служіння своєму народові, що заразом і є служінням Богові.


Немає коментарів:

Дописати коментар