четвер, 25 серпня 2016 р.

ОСВІТЯНИ ДРОГОБИЧЧИНИ ГОТУЮТЬСЯ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

У четвер, 25 серпня, розпочалися щорічні серпневі наради педагогічних працівників навчальних закладів Дрогобицького району. Першими з освітян Франкового краю обговорили шляхи реалізації необхідних реформ в освіті, їх глибокого розуміння і підтримки заступники директорів з навчально-виховної роботи. Завідувач методичного кабінету Володимир Штокайло зупинився на особливостях структури, навчальних планів 2016-2017 навчального року.


Особливу увагу він приділив оновленим програмам для учнів 1-4 класів, зауваживши, що акцент переноситься на результати навчально-виховного процесу. Зміни торкнуться приблизно 10% чинних програм, однак вони є реальним переходом до нової філософії освіти, яка відповідає 21-му століттю і європейському розвитку України.
Добрим є те, що учитель сам розподілятиме час на вивчення окремих тем, школярі 1-4 класів не здаватимуть читання на швидкість (головне – якість прочитаного). Таблицю множення вони вивчать на кінець 3 класу без зазубрювання,. Учні 1-4 класів читатимуть твори 37 нових авторів, а вилучено майже 60.
Методист Дарія Грицик розповіла про мережу навчальних закладів, про завдання керівництва і контролю за станом навчально-виховного процесу у новому навчальному році, про результати ДПА. Методист Віра Кахновець довела до відома присутніх програму святкувань 160-річчя від дня народження Івана Франка в Дрогобицькому районі. Питання курсової перепідготовки педагогічних працівників у 2016-2017 н.р. висвітлила методист Світлана Павлюх. У роботі наради взяли участь методисти Ольга Лужецька, Марія Галушка, Ярослава Баранич.

Немає коментарів:

Дописати коментар