вівторок, 28 березня 2017 р.

Робота з обдарованими дітьми – одне із завдань кожного вчителя

На базі методичного кабінету відділу освіти Дрогобицької райдержадміністрації відбувся семінар учителів іноземних мов, на якому кожен із педагогів мав можливість поділитися своїм доробком.
Методист районного методкабінету Любов Маркович наголосила на важливості роботи з обдарованими дітьми, тому що талановиті діти - це той ресурс, з якого створюється інтелектуальна еліта. Помічати таких дітей, допомагати їм повірити в себе, розвивати їхні здібності і таланти – це одне із завдань кожного вчителя. 
Творчо та цікаво представила презентацію власного досвіду роботи Ярослава Драб, учитель німецької мови Модрицького НВК. У виступі вона звернула увагу на форми роботи щодо підготовки дітей до інтелектуальних змагань. Її учні є щорічними переможцями районних та обласних олімпіад з німецької мови, а також Австрійської олімпіади, яка щорічно проводиться на базі Дрогобицького педагогічного університету ім.І.Франка. Школярі є учасниками Львівської Малої академії наук. 
Охоче долучилися до обговорення теми семінару педагоги Надія Кузик та Віра Климишин, учителі Рихтицької та Вороблевицької середніх шкіл, які вважають, що важливим є створення умов для розумового розвитку дітей та надання знань і умінь, які згодом стануть їм у пригоді й допоможуть зайняти гідне місце в суспільстві. Віктор Карпяк, учитель Дережицької СЗШ І-ІІ ст., продемонстрував мовні ігри, метою яких є формування мобілізації попереднього досвіду, стимулювання до творчості. Любов Грушецька, вчитель Урізького НВК, презентувала свій блог та цікаві добірки матеріалів, які можна ефективно використовувати на уроках англійської мови. 
На завершення семінару педагоги закладів району мали змогу висловити свої рекомендації та побажання щодо вдосконалення та поліпшення роботи обдарованими дітьми.

Немає коментарів:

Дописати коментар