четвер, 9 березня 2017 р.

Пісня - сповідь душі. Творчий вечір у Волощі.

Уже стало традицією у Волощанському НВК І-ІІ ступенів кожного року проводити творчі семінари, які організовують обдаровані вчителі -предметники.
Наприкінці лютого в актовій залі школи відбувся творчий вечір «Пісня – сповідь душі», який організувала і провела вчитель музичного мистецтва Леся Мороз.
Святкове дійство розпочав церковний хор храму Симеона Стовпника (с. Грушів), який виконав «Отче наш» (диригент Л. Мороз).
Режисером-постановником і ведучою цього заходу стала Леся Богданівна, яка зосередила свою увагу на композиторській спадщині наших краян Михайла Вербицького, Володимира Івасюка, Ігоря Білозіра, Кузьми Скрябіна.
Довго і ретельно готувалися до цього свята учні та вчителі (Дудич Г. Б.-вчитель Грушівської СЗШ І-ІІІст., Андрухів А. М. - вчитель укр. мови та л-ри Грушівської СЗШ І-ІІІст., Горнакевич І. М.-вчитель математики та інформатики Верхньогаївської СЗШ І-ІІст., Бакалік Н. Р.- вчитель початкових класів Верхньогаївської СЗШ І-ІІст., Нечипор .С. Д.- вчитель укр. мови та л-ри Волощанського НВК І-ІІ ст.).
Схвильовано і щиро зустріли глядачі учнівську вокальну групу «Джерельце» Волощанського НВК І-ІІ ступенів., яка чудово виконала пісні В. Івасюка («Червона рута», «Водограй»), І. Білозіра ( «Перевесло»). Солісткою цієї вокальної групи стала учениця 9 класу Марія Данилків.
З великим захопленням, від душі учні читали поезії про видатних композиторів - земляків (Куцмида Н., вірш « Я несу свою ношу…»). 
Як тихий шелест листя, як ледь чутне зітхання лісу линула прекрасна пісня В. Івасюка «Балада про мальви» у виконанні Л. Мороз.
Окрасою свята став хореографічний колектив «Оксамит». Великий успіх колективу став можливим завдяки зусиллям і непересічному хисту хореографів-постановників, зокрема Калічак Л. І.
На високому професійному рівні прозвучала пісня І. Білозіра «Перший сніг», яку виконала Галина Дудич. Цікавим був виступ учня 9 класу Назара Куцмиди , який прекрасно виконав пісню Кузьми Скрябіна «Мам».
Кульмінацією творчого вечора «Пісня-сповідь душі» стала пісня І. Білозіра «Многая літа» у професійному виконанні хорового колективу (с. Грушів) під керівництвом Л. Мороз.
Директор Волощанського НВК І-ІІ ступенів Орест Луцик у заключному слові підкреслив, що музика завжди з людьми – і в радості, і в горі. Вона супроводжує кожного українця «від колиски до могили».
Він наголосив, що у школі проводиться цілеспрямована робота, аби учні не тільки здобували необхідні знання, але й розвивали свої творчі здібності.


Немає коментарів:

Дописати коментар