середу, 19 квітня 2017 р.

Попелівські школярі виготовили писанку висотою у два метри із сотні малих…


У Попелівському НВК кожного року на передодні Великодніх свят є гарна традиція, коли діти розмальовують писанки і ними прикрашають свої класи.
І ось кілька тижнів тому у заступника директора з виховної роботи Віри Тупичак виникла ідея виготовити таку писанку, щоб вона були незвичайна і до якої можна було б залучити як найбільше учнів школи. Ініціативу підтримала вчитель трудового навчання Оксана Андрушків. Вона з учнями 5-9 класів дружно взялися до праці.
До роботи діти поставилися з великим ентузіазмом і почуттям патріотизму. Самі розробляли ескізи, малювали малюнки, а потім їх розмальовували. На спеціально підготовлену основу учні 10 класу з класним керівником Марією Бориславською поєднали 100 маленьких паперових писанок в одну велику, висотою у два метри. На символічних писанках вони поєднали два символи — державний малий герб і жовто-сині кольори, тому писанка вийшла патріотичною.
«Наше завдання, - вважає Віра Тупичак - показати споконвічну красу української писанки, не дати їй загинути, щоб нащадки знали: в Україні писанка завжди була у великій пошані».






Немає коментарів:

Дописати коментар