суботу, 10 червня 2017 р.

Вчителі інформатики району готуються до реформування освіти

Нещодавно вчителі інформатики району завітали до Рихтицької школи, де методист відділу освіти, вчитель цієї школи Наталія Жук провела для них майстер-клас «Сучасні моделі використання ІКТ в роботі вчителя».

«Я постійно цікавлюся інноваціями, навчаюся та ділюся новинками зі своїми  учнями та колегами. У часі реформування освіти будуть зміни, буде створюватися сучасне освітнє середовище, тому наше завдання готувати нового Випускника Нової української школи, спростити комунікацію учень-учитель-батьки, використовувати технічні новинки, Інтернет-сервіси та багато іншого» - зазначила Наталія Жук.
Отож, під час майстер-класу вчителі опановували сервіси Kahoot, LearningApps,  вчилися створювати та читати QR-коди,  виконували вправи на інтерактивній дошці та ознайомилися з хмарним сервісом Офіс365. Також педагоги мали можливість дізнатися як проходять конференції EdCamp в Україні - новий формат зустрічей спільноти відповідального вчительства, щоб розв’язувати спільні задачі.
Не байдужими є вчителі інформатики району і до актуального на сьогоднішній день питання програмування.  На районному семінарі, який відбувся 8 червня в методичному кабінеті, педагоги  ділилися думками про стан викладання програмування у школах району та складали плани не тільки на наступний навчальний рік, а й на літо.
Гостем семінару був талановитий дрогобичанин, випускник Дрогобицького педліцею Андрій Угера, який успішно вивчав програмування на Java по програмі проекту «Школяр-програміст» і в цьому році, будучи учнем 11 класу, уже отримав сертифікат програміста Oracle. Як успішний школяр-програміст,  він був запрошений взяти участь у хакатоні на тему "Аеророзвідка з використанням БПЛА", що відбувся 22 - 23 квітня в офісі однієї з українських ІТ-компаній у Дніпрі. Наш земляк не тільки успішно працював там, але й разом з ровесником з Івано-Франківська вибороли перемогу. Андрій поділився з педагогами району своїми думками про важливість програмування, розповів про свою участь у хакатоні, а також наголосив, що доречно брати участь як учням, так і вчителям  у літній науковій школі, де можна навчатися і відпочивати.
Наталія Жук повідомила педагогам, що в цьому році оголошено другий етап відкритої літньої наукової школи програмування для обдарованих учнів «ІТ-школа Дніпро». Школярі нашого району можуть також навчатися програмуванню та відпочивати у цій літній науковій школі на базі Верхньоясенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, що у Верховинському районі Івано-Франківської області. Організатори запрошують призерів різних етапів олімпіад з математики, фізики, інформатики. «У минулому році я навчалася і відпочивала у цій літній науковій школі разом з колегами та учнями з різних областей України. Це дуже позитивний досвід. В цьому році уже відгукнулися кілька школярів з району, які бажають взяти участь. І є впевненість, що Дрогобиччина має талановитих школярів, майбутніх успішних IT-спеціалістів.
На семінарі також були підведені підсумки роботи інформатиків району за минулий навчальний рік та анонсовано ряд перспективних заходів на майбутнє. 




Немає коментарів:

Дописати коментар