середу, 22 листопада 2017 р.

ІІ ЕТАП ОЛІМПІАДИ З ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ (ТЕХНОЛОГІЙ) СЕРЕД УЧНІВ 9 ТА 11 КЛАСІВ ШКІЛ ДРОГОБИЦЬКОГО РАЙОНУ


На базі Інституту фізики, математики, економіки та інноваційних технологій Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка відбувся, як і кожного року, ІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання (технологій) серед учнів 9 та 11 класів закладів освіти Дрогобицького району. Участь в олімпіаді взяли 52 учні: відповідно 27 учасників з обслуговуючих видів праці та 25 – із технічних види праці.
Програмою олімпіади було передбачено два тури: теоретичний і практичний. Завданням теоретичного туру було виконання учнями творчого міні-проекту на задану тему: для дівчат – «Футляр для окулярів» (9 кл.) та «Екоторбинка» (11 кл.); для хлопців – «Підставка під гаджет» (9 кл.) та «Рамка для фото» (11 кл.). Практичний тур передбачав виконання комплексної роботи з виготовлення виробів відповідно до попередньо розроблених проектів.
Переможцями ІІ туру олімпіади з трудового навчання стали серед учнів 9 класів Богдан Галишин (Нагуєвицька СЗШ) та Вікторія Пасічник (Меденицька СЗШ); серед учнів 11 класів – Василь Левицький (Підбузький НВК) та Любов Молярська (Летнянський НВК). Переможці були нагороджені грамотами та призами, які в урочистій обстановці вручив професор Леонід Оршанський та методист відділу освіти Дрогобицької районної державної адміністрації Володимир Новаковський. Учителям подарували посібники з трудового навчання та художніх ремесел, підготовлені викладачами кафедри. Володарі призових місць у лютому 2018 р. захищатимуть честь освітян Дрогобиччини на обласному етапі олімпіади, що відбудеться у Львові.
У межах олімпіади науково-педагогічними працівниками кафедри технологічної і професійної освіти був проведений методичний семінар для вчителів трудового навчання (технологій) Дрогобицького району на тему «Особливості реалізацій нових програм з трудового (технологій) у закладах середньої освіти» (доц. Галина Мельник) та невеличкий майстер-клас з вишивки (доц. Надія Кузан).







Немає коментарів:

Дописати коментар