пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

У Долішньолужецькій СЗШ І-ІІ ст. відзначили День української писемності та мови

9 листопада в День української писемності та мови заступник директора школи з НВР, учитель української мови Ганна Федоричко провела літературну годину,на якій разом з учнями згадала всіх тих,хто популяризував українське слово,говорили про книги,які стали для української нації духовним скарбом.
Особливу увагу звернули на постать Богдана Лепкого, 145-річчя від дня народження якого відзначають саме в цей день. Письменник, літературознавець, критик, видавець, редактор, перекладач, художник, Богдан Лепкий презентував європейському читачеві кращі зразки української культури. Поезія «Стояв я сам- один…» у виконанні кращого читця школи Володимира Зелика звучала по-особливому сучасно,а пісня «Чуєш,брате мій» на фоні подій у зоні АТО, звичай-но, розхвилювала не одне серце.
Також у школі відбувся І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Школярі дізналися про найбільшого українського мецената ХХст., який зреалізував наукові та культурні проекти української діаспори.
Учні та вчителі школи написали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності «Наша пісня», який цьогоріч проходив під девізом «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».




             

Немає коментарів:

Дописати коментар