вівторок, 22 травня 2018 р.

Учні Новокропивницького НВК відвідали Нагуєвичі

16 травня учні 6-го та 8-го класів Новокропивницького НВК І-ІІІ ст. відвідали музей «Садиба батьків Івана Яковича Франка» під керівництвом класних керівників Надії Василишин та Оксани Карпінської.
Ця поїздка стала цікавою культурно-виховною подією для наших школярів, які змогли ознайомитися із звичаями та традиціями родини Івана Яковича Франка. Учні бачили речі, якими користувалася сім’я І. Франка: засоби праці, посуд. Дуже цікаво було побачити народний одяг, чудові вишиті сорочки, рушники, вироби з дерева, меблі. В самій хаті, яка є відновленою копією будинку того часу, є речі, яких торкалась рука Великого Каменяра. У музеї багато документів, книг, які розповідають про життя І. Я. Франка.
Учні торкнулись душею і серцем до святої української землі, яка народила світового генія, відвідали музей із зацікавленням, вони сприйняли візит як подорож до певної надзвичайної країни. Наші школярі відчули свій зв’язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій рідній землі і створювали її красу.
Учні Новокропивницького НВК відвідали музей в Нагуєвичах
Учні Новокропивницького НВК відвідали музей в Нагуєвичах
Учні Новокропивницького НВК відвідали музей в Нагуєвичах

Немає коментарів:

Дописати коментар