четвер, 24 травня 2018 р.

Відзначення Дня Героїв в Урізькому НВК

День Героїв – це день пам’яті усіх українців, які присвятили своє життя нашій з вами свободі, тих, хто боровся і захищав Україну. День Героїв відзначають понад сімдесят років. У суворі роки німецької окупації, у час протибільшовицької збройної боротьби, українці на чолі з ОУН вшановували пам’ять Героїв. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначити 23 травня як День Героїв.
Учителі та учні Урізького НВК I-III ст. на Святі Героїв вшанували пам’ять видатних діячів українського визвольного руху княжої та козацької доби, часів української революції та Другої світової війни, десятиліть національного спротиву ОУН-УПА та часів відроджеження.А також вшанували пам`ять Героїв Небесної Сотні.
Вшановуючи пам’ять борців за свободу кожного українця, за кращу долю та волю України і з повагою та почуттям власної гідності, учні Урізького НВК I-III ст. відвідали пам`ятник воїнів-односельчан с.Урожа. Усіх загиблих вшанували хвилиною мовчання.На шкільному подвір`ї була проведена бесіда на тему:"Вшанування борців за волю України".



Немає коментарів:

Дописати коментар