вівторок, 22 травня 2018 р.

День вишиванки у Смільній

Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.
Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку нам роботу, до університету, школи чи садочка. Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом. Протягом усієї історії свята з ініціативи студентів, школярів, громадських та культурних діячів проводяться концерти, хода, конкурси, вечорниці, ярмарки. Свято цього року особливе тим, що випало не в будній день, а у велике релігійне свято – Вознесіння Господнє.
Учні Смільнянської СЗШ І-ІІ ст. теж вирішили прилучитися до проведення такого свята. Під керівництвом директора народного дому Іванни Попадинець та учителів школи було організовано флешмоб «Мир». Учні з радістю відгукнулися на прохання принести вишиті рушники, серветки, доріжки, з яких виклали слово «мир». Викладене слово показує бажання кожної нашої дитини про довогоочікуваний мир на українській землі. З великою вірою сподіваємось, що дитячі прохання будуть почуті Господом, а українська вишиванка об’єднає весь народ.
День вишиванки в Смільній

Немає коментарів:

Дописати коментар