понеділок, 1 жовтня 2018 р.

Нарада керівників закладів освіти


27 вересня




під головуванням начальника відділу освіти районної державної адміністрації Івана Стецка відбулася нарада з керівниками закладів освіти.
На нараді було розглянуто ряд нагальних та актуальних питань у галузі освіти району. Зокрема, йшлося про стан роботи з гарантування пожежної безпеки в закладах освіти району, про охоплення навчанням дітей та підлітків шкільного віку, розвиток мережі закладів освіти, класів та їх наповнюваність.
Начальник відділу освіти Іван Стецко підбив підсумки управлінської діяльності керівників шкіл у 2017-2018 році та  зупинився на основних завданнях щодо реформування освітньої галузі в умовах Нової української школи, проаналізував використання коштів для закупівлі комп’ютерного обладнання, дидактичних матеріалів та меблів, а також  уточнив терміни й умови  їх постачання в шлоли.
 У нараді взяв участь представник Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Юхновський, який ознайомив присутніх з вимогами дотримання правил протипожежної безпеки та цивільного захисту. У  ході аналізу стану пожежної безпеки в закладах освіти району головний спеціаліст відділу освіти Ярослав Куцик зазначив, що персоналом шкіл проводиться  робота по виконанню Закону України «Про охорону праці», створенню на кожному робочому місці безпечних  умов навчання та праці,  попередження нещасних випадків. Видано відповідні накази про призначення відповідальних за стан безпеки життєдіяльності і протипожежної безпеки в школах, а також проведено тренувальні навчання.
Голова районної організації профспілки працівників освіти і науки, депутат обласної ради Ольга Грицик, яка була запрошена на нараду керівників, наголосила на необхідності подальшого розвику освітньої галузі Дрогобиччини. Спільно з методистом відділу освіти Володимиром Новаковським порушили питання відповідальності кожного керівника за стан справ у закладі освіти і впорядкування наказів щодо комплектування педагогічних  кадрів та обслуговуючого персоналу у 2018-12019 н. р. відповідно до  норм законодавства про працю.
До обговорення питання про охоплення навчанням дітей та підлітків шкільного віку долучилася запрошена на нараду начальник служби у справах дітей райдержадміністрації  Ольга Солтис. Вона висловила думку щодо об’єднання зусиль та проведення спільних заходів у закладах освіти району проти насильства з метою запобігання жорстокому поводженню з дітьми, булінгу та профілактики інших негативних явищ у дитячому середовищі.
Дарія Грицик, методист відділу освіти, доповіла про стан мережі закладів освіти та наповнюваності класів у 2018- 2019 н. р. Методист зазначила, що в районі вперше роз’єднано всі класи-комплекти, наповнюваність класів сформовано відповідно до вимог Закону України " Про освіту". Однак проблемою в районі залишаються малокомплектні школи - найбільш затратні комунальні установи. Класи з малим наповненням не дозволяють розвивати у дітей такі важливі компетентності для сучасного глобалізованого суспільства, як ефективна комунікативна здатність, вміння працювати в команді, активність в умовах конкуренції, готовність до постійного навчання. А це призводить до низької результативності.
Саме на цьому зосередила увагу присутніх завідувач методичного кабінету Любов Маркович, яка доповіла  про підсумки ЗНО-2018. Під час аналізу успішності випускників закладів освіти за результатами ЗНО-2018 найкращими названо Нижньогаївський НВК, Меденицьку СЗШ та Підбузький НВК.
 Керівникам закладів вказано на слабкі ділянки  роботи: рівень викладання предметів учителями- предметниками та обєктивність оцінювання якості знань учнів. Доручено посилити контроль за якістю підготовки учнів до ЗНО 2019 року.


Немає коментарів:

Дописати коментар