пʼятниця, 1 лютого 2019 р.

Про проведення вакцинації від кору йшлося сьогодні на нараді з керівниками навчальних закладів району

На нараді з керівниками навчальних закладів району, що відбулася 31 січня в сесійній залі районної ради одним з важливих питань розглядалося питання вакцинації та ревакцинації учнів шкіл та дошкільних закладів.
Про це доповідав завідувач поліклінічного відділення Дрогобицької районної лікарні Василь Андрусів. Він зазначив, що Дрогобицький район забезпечений вакциною в достатній кількості, станом на сьогодні наявні вакцини виробництва Бельгії та США. Кір – надзвичайно заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час чхання, кашлю або розмови хворого. Дев’ять із десяти невакцинованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені. Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до серйозних ускладнень – пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку. Василь Андрусів закликав вчителів, батьків відповідально та з розумінням поставитися до ситуації, що склалася, і насамперед думати про здоров’я своїх дітей.
Вакцинація буде проводитися організовано медичними працівниками на початку лютого, але, як підкреслив Василь Андрусів, лише зі згоди батьків та абсолютно здоровим дітям, які напередодні щеплення повинні бути оглянуті лікарем.
За повідомленнями медиків на Львівщині не зафіксовано жодного випадку серйозного ускладнення після проведення щеплення від кору, вакцина, що є в наявності відповідає всім вимогам.




Немає коментарів:

Дописати коментар