понеділок, 18 листопада 2019 р.

У відділі освіти відбувся тренінг «Що таке конфлікт?»



Вирішувати конфлікти у школах можуть шкільні служби порозуміння (ШСП). Про це йшлося під час тренінгу «Що таке конфлікт?», який відбувався у методичному кабвнеті відділу освіти Дрогобицької РДА. Захід провела психолог Попелівського НВК Маріяя Грицик, а допомагали учні Попелівської школи: голова районного парламенту Критчак Анна, Станович Соломія, Шитець Марія та Химин Вікторія.
Участь у тренінгу брали районного учнівського парламенту. Під час заходу їм розповіли, що таке конфлікт, що таке коло конфлікту. За словами тренера, не сам конфлікт є проблемою, а те, як ми на нього реагуємо. Наша реакція на конфлікт залежить від того, наскільки ми вміємо його розв’язати, і цього треба навчитися. Основою тренінгу стало формування нового підходу до розв’язання конфліктних ситуацій, що базується на врахуванні інтересів усіх учасників конфлікту.
Учасники тренінгу здобували навички перефразування й уточнення, удосконалювали вміння уважно слухати та правильно розуміти співрозмовника. Також вони поліпшили навички чіткого висловлювання власних думок. Діти долучалися до обговорення цієї теми та брали активну участь у різних вправах. Учасники тренінгу пригадали свої конфлікти і намагалися їх «відпустити».












Немає коментарів:

Дописати коментар