середу, 4 березня 2015 р.

Питання організації роботи відділу освіти обговорювалися на нараді в РДА

Питання організації роботи відділу освіти обговорювалися на нараді в РДА4 березня за участю керівного складу відділу освіти райдержадміністрації відбулася нарада, яку провів перший заступник голови райдержадміністрації Степан Рудницький.

Обговорено основні завдання та проблеми в роботі відділу. Окрім питань організації роботи структурного підрозділу, виконавської дисципліни, належного ведення діловодства, кадрової роботи та військового обліку, велася мова про цілий комплекс фінансово-господарських та фахових напрямків.
Йшлося про необхідність більш активно залучати до роботи колегії відділу освіти представників громадськості. Поставлене завдання максимально об'єктивно провести атестацію педагогічних працівників. Особлива увага у виховній роботі повинна бути спрямована на патріотичне виховання. Загалом, відділ освіти має стати центром продукування та координації ідей та методичних напрацювань для навчальних закладів, йти в ногу з часом та вести за собою педагогічну спільноту району. В цьому плані необхідно спиратися на школи, які є центрами освітніх округів.
За підсумками наради Степан Рудницький дав завдання підготувати об'єктивний аналіз споживання енергоносіїв в розрізі шкіл та на його основі розробити реальні заходи з енергоощадності та програму енергозбереження. Відділу освіти доручено також провести публічний і прозорий розподіл коштів на капітальні видатки, до 20 березня врегулювати питання неповної зайнятості технічних працівників, а до 1 червня — педагогічних.
Необхідно також визначитися з проблемою харчування школярів. З цього приводу є пропозиції приватних підприємців, які відділ освіти має опрацювати, відкоригувати і прийняти остаточне рішення.
Обговорювалося питання забезпечення роботи шкільних автобусів в контексті майбутньої оптимізації навчальних закладів.
Окремо йшлося про організацію охорони шкіл, тобто, чергування відповідальних працівників під час навчального процесу, затвердження планів евакуації, проведення навчань з питань цивільної оборони.
В нараді взяв участь радник з гуманітарних питань (на громадських засадах) Василь Лужецький.

Немає коментарів:

Дописати коментар