вівторок, 1 березня 2016 р.

Безсмертна Леся Українка була і є, повік жива

   У Новокропивницькому НВК І-ІІІ ст. відбулася літературно-музична композиція «До тебе, Україно, струна моя перша озветься», яку підготувала і провела вчитель української мови та літератури Ірина Мидянка І. С. разом з учасниками літературно – драматичного гуртка.
  У вступному слові вчитель наголосила, що рівноцінної за силою творчості та духу жінки – письменниці, в українській літературі ще не було. На екрані відеофільм «Обличчя української історії. Леся Українка». Ведучі Бобрик Ю. і Гівчак А. запросили всіх присутніх у чарівний світ Лесиної поезії, розповіли про життєвий і творчий шлях письменниці. Учасники літературно – драматичного гуртка показали інсценізацію драматичної картини «У Колодяжному»( про дитячі роки Лесі), сценку «На Буковині» (про теплі дружні відносини між Лесею Українкою і Ольгою Кобилянською). Звук чарівної сопілки всіх переніс у «Лісову пісню» з невмирущою Мавкою і Лукашем. З цими ролями чудово справились Хробак Я. і Федина С.
Учитель історії Кекіс І. І. розказав про музей Лесі Українки в Новгород - Волинському, де йому довелося побувати, і продемонстрував фотоматеріали, презентацію матеріалів про письменницю .




Немає коментарів:

Дописати коментар