середу, 20 квітня 2016 р.

Місячник озеленення, прибирання та благоустрою і День довкілля пройшов у загальноосвітніх навчальних закладах Дрогобицького району

         Згідно з розпорядженням голови райдержадміністрації від 15 березня 2016 року №60 «Про місячник озеленення прибирання та благоустрою і Дня довкілля» та на виконання аналогічного наказу відділу освіти від 18.03.16 р. №116 з 16 березня до 16 квітня в навчальних закладах проводився місячник озеленення, прибирання та благоустрою, а 16 квітня проведено День довкілля.
Особлива увага в.о. керівника відділу освіти Івана Стецка була приділена упорядкуванню шкільних територій та посадці фруктових дерев. Головний спеціаліст відділу освіти Ярослав Куцик узагальнив інформацію про результати проведення місячника озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля. Зокрема, він відзначив, що площа нових лісових насаджень завдяки школярам збільшилась у районі на 10 га, площа упорядкованих територій парків, скверів, алей – 5 га, кількість посаджених дерев – 1750 (з них – 640 фруктових), кущів – 937, кількість ліквідованих стихійних сміттєзвалищ – 32, упорядкованих сміттєзвалищ – 62, кількість упорядкованих кладовищ – 30, протяжність очищених від сміття берегів становить 23 км, кількість розчищених та упорядкованих джерел - 10 кількість учасників із загальноосвітніх навчальних закладів становила – 5497 чол.
На виконання доручення голови Дрогобицької районної державної адміністрації та з метою поліпшення стану довкілля, поширення екологічних знань та в рамках проведення місячника озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля в школах району було організовано та проведено загальношкільні лінійки, відкриті уроки з природознавства та біології, навчально-просвітницькі акції, роз’яснювально-інформаційна робота серед учнів і їх батьків щодо недопущення спалювання сухих рослинних решток, виникнення пожеж в екосистемах і про шкоду, які вони завдають навколишньому природному середовищу.

Немає коментарів:

Дописати коментар