пʼятницю, 17 березня 2017 р.

Шевченкове свято в Новокропивницькому навчально-виховному комплексі

У Новокропивницькому НВК І-ІІІ ст. з нагоди 203- річниці з Дня народження Т.Г.Шевченка відбулося літературно-мистецьке свято «Шевченко – духовний батько нації», яке підготували і провели вчитель української мови та літератури Мидянка І.С. та вчитель музики Левицька М.Б. Ведучі свята наголосили на тому, що творчість Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації. Пісні на слова Шевченка « Думи мої», « Зацвіла в долині червона калина», «Рано-вранці на зорі» звучали у виконанні ансамблю « Бойківчанка». Всіх зачарував спів Кузьмин Ірини , пісня у її виконанні « У перетику ходила». Пристрасно і впевнено звучала пісня «Пророчий голос Кобзаря» у виконанні Кухаря Михайла .
Присутні переглянули відеофільм «Відкриття пам’ятника Шевченку в селі Новий Кропивник»і згадали 2014рік, коли Тарас Шевченко завітав до нашого села, адже саме тоді за кошти жителів села був поставлений пам’ятник Т.Г.Шевченку, приурочений 2000-річниці Великого сина України. Члени літературно - драматичного гуртка Данилів Вікторія, Бобрик Юлія, Плоскодняк Марія перевтілились у героїнь з творів Шевченка «Катерина», «Лілея», « Причинна».Звучали поетичні проникливі рядки Шевченкової поезії у виконанні Шипін Максима, Качмар Надії, Німас Надії. На святі були підведені підсумки конкурсів рефератів, творів « Моя дорога до Шевченка» та малюнків , присвячених творчості Кобзаря, а учнів було нагороджено грамотами та подяками.
Під вічні слова Шевченка « Реве та стогне Дніпр широкий» учні школи поклали квіти до пам’ятника Шевченку. Свято закінчилось спільним виконанням невмирущого « Заповіту» . Бо є і буде Україна і народ український, який завжди пам’ятатиме заповітні слова Кобзаря :
І мене в сім’ї великій,
Сім’ї вольній, новій
Не забудьте пам’янути
Незлим, тихим словом.
Хай же нас ніколи не покидає велика гордість за великого сина України, а його заповіти і надалі будуть дороговказом .



Немає коментарів:

Дописати коментар