середу, 3 травня 2017 р.

"До Грушева ведуть усі дороги"

Християнський світ мав і має багато святих місць. І ось одним із таких місць є Грушівська Святиня.
26 квітня 1987 року на балконі каплиці Пресвятої Трійці з'явилася Богородиця. Цього року святкуємо тридцятилітній ювілей цієї події. Об'ява Божої Матері у Грушеві сколихнула весь християнський світ. Бог послав Пресвяту Марію саме в річницю Чорнобильської катастрофи, щоб врятувати людство і повернути світові мир.
З ініціативи директора школи Ганни Гіщак та керівника організації «Українська молодь – Христові» Шакалець Ю. І. учні та вчителі Грушівської СЗШ І-ІІ ст. зібралися біля каплиці, щоби у щирій молитві і великодніх піснеспівах подякувати Пречистій Діві за ласки і щедроти, які зсилає вона на нас. Молитва і пісні перепліталися з великодніми гаївками, різноманітними за змістом і формою: «Заспіваймо гаївочку, українські діти, щоб почули наші друзі по широкім світі».
Великодні гаївки – неоціненний скарб національної культури, живе джерело української пісенності, що чарує немеркнучою красою. Тож збережімо цей скарб для наших нащадків, і лише тоді наша мова і наша пісня «не вмре, не загине».

Немає коментарів:

Дописати коментар