середу, 18 жовтня 2017 р.

Використання інформаційно-комунікаційних технологій обговорили вчителі району

17 жовтня на базі методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації відбувся семінар-практикум керівників методичних об'єднань класних керівників на тему "Сучасний учитель та використання ІКТ у роботі класного керівника".
На засіданні методоб’єднання класних керівників, яке проводила методист відділу освіти Ірина Зубрицька, йшлося про те, що основою інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) в навчально-виховному процесі є використання засобів мультимедіа та створення на їх основі презентацій, навчально-виховних фільмів та відеороликів, проектів а також програмних засобів навчального призначення.
Як використовувати новітні технології у вихованні підростаючого покоління розповіла методист відділу освіти, учитель інформатики Наталія Жук. Надзвичайно цікавою була розповідь про нові онлайн-сервіси Miksike, Кahoot, OR-код, про створення блогу "Офіс 365".
З результатами Всеукраїнського моніторингового опитування директорів та вчителів загальноосвітніх навчальних закладів щодо викладання та навчання "Вчитель нового покоління" усіх присутніх ознайомили завідувач кафедри правознавства, соціології та політології Дрогобицького ДПУ ім. Івана Франка, професор Світлана Щудло та доцент цієї ж кафедри Ірина Мірчук. Опитування здійснювалося з використанням анкети міжнародного порівняльного дослідження TALIS (Teaching and Learning International Survey – Міжнародне опитування викладання та навчання). Дослідницьку ініціативу підтримало Міністерство освіти і науки України, про що свідчить Лист Міністерства освіти і науки України «Про проведення моніторингового дослідження» № 1/9-64 від 07.02.2017 .
Дослідження проводилося з 1 лютого до 31 серпня 2017 року. Було опитано 200 директорів та 4000 вчителів усіх регіонів України на основі репрезентативної вибірки з метою вивчення особливостей професійної діяльності керівників шкіл та вчителів.
Своїми враженнями від опитування поділилася Іванна Самко - учитель Рибницької СЗШ І-ІІ ст., учителі якої взяли участь у цьому дослідженні.


Немає коментарів:

Дописати коментар