четвер, 26 жовтня 2017 р.

ВІДДІЛ ОСВІТИ ДРОГОБИЦЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
Н А К А З
     25.10.2017                                                                           № 365


Про підсумки участі школярів району у
міжнародних та всеукраїнських
конкурсах у 2016/2017 навчальному році
На виконання обласної програми розвитку освіти Львівщини на 2013-2016 та 2017-2020 роки, відповідної програми розвитку освіти Дрогобицького району, відповідно до «Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів,конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності », затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 22.09.2011 року № 1099 та з метою виявлення, підтримки обдарованої молоді, її творчого, інтелектуального та духовного розвитку; підвищення рівня навчальних досягнень учнів, формування їх активної життєвої позиції в загальноосвітніх навчальних закладах району у 2016-2017 навчальному році були проведені інтелектуальні конкурси: Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру», Всеукраїнський фізичний конкурс «Левеня», Всеукраїнський природничий конкурс «Колосок», Всеукраїнська природознавча гра «Геліантус», Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної грамотності «Бобер», Всеукраїнська українознавча гра «Соняшник», Всеукраїнський конкурс з англійської мови «Грінвіч», з німецької мови «Орлятко», з французької мови «Галлус». 
Популярним у закладах освіти району є Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру», що проводиться в Україні спільно з міжнародною асоціацією «KANGOUROU SANS FRONTIERES» («Кенгуру без кордонів») під егідою ЮНЕСКО.
Серед кращих районних координаторів області відзначена методист методичного кабінету відділу освіти Дрогобицької райдержадміністрації Марія Драб. Найактивнішими у конкурсі були учні Підбузького, Попелівського, Волощанського, Н.Кропивницького, Ясеницесільнянського, Летнянського НВК, Доброгостівської, Нагуєвицької, Рихтицької, Сторонянської СЗШ. З метою популяризації математики серед учнівської молоді у цих закладах проведено в рамках конкурсу «Кенгуру» конкурс стінних газет, математичні КВК, тижні математики, інші заходи під назвою «Кенгуру крокує планетою».
На виконання наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 29.12.11 № 1561 «Про затвердження Положення про Міжнародний інтерактивний учнівський природничий конкурс «КОЛОСОК» та листа Міністерства освіти і науки України від 31.05.16 № 1/9-268 «Про підсумки Міжнародного природничого інтерактивного учнівського конкурсу «Колосок» у 2015/2016 н.р.», з метою формування інтересу учнівської молоді до природничо-математичних наук та пошуку, підтримки талановитих школярів і популяризації природничих знань, в листопаді 2016 року відбувся осінній етап Міжнародного інтерактивного природничого учнівського конкурсу „КОЛОСОК” для учнів 1–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів. У цьому конкурсі взяли участь понад 35 тис. школярів Львівської області. В Україні у цьому конкурсі взяло участь понад 294 тис. учнів.
Районні та шкільні координатори провели значну організаційну роботу щодо участі учнів загальноосвітніх навчальних закладів району у конкурсі «КОЛОСОК». Напередодні проведення конкурсу в багатьох школах проведено святкові учнівські лінійки. Інформацію про конкурс розміщено на шкільних, районних сайтах. У конкурсі «Колосок» 2016 (осінь) взяли участь 1243 школярі району, що становить 19,4% (по області – 13, 9%). 
Найактивнішими у конкурсі «Колосок» є учні Лішнянського, Довжанського, Попелівський, Модрицький НВК І-ІІІ ступенів, Нагуєвицької, Уличнянської СЗШ І-ІІІ ступенів, Ясенице-Сільнянського, Волощанського, Літинського НВК І-ІІ ступенів, Болехівської, Солонської СЗШ І-ІІ ступенів, Станильської, Довжанського НВК, Ріпчицької, Винниківської, Залужанської СЗШ І ступеня.
На виконання наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 7 травня 2012р. № 553 «Про затвердження Положення про Всеукраїнський фізичний конкурс «Левеня», з метою розвитку інтересів школярів до вивчення фізики, формування в них навичок логічного мислення, вміння розв’язування прикладних задач, самостійної пізнавальної та творчої діяльності, залучено 70 учнів до Всеукраїнський конкурс «Левеня». Найактивніші учасники конкурсу – учні Новокропивницького, Підбузького НВК та Нагуєвицької СЗШ.
Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 16 жовтня 2013 року № 1437 «Про затвердження Положення про Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер»» та листа департаменту загальної середньої та дошкільної освіти від 09.06.2016 № 2/2-14-1065-16, з метою пошуку, підтримки талановитих учнів і популяризації інформаційно-технологічних знань 6-8 листопада 2016 року проведено Міжнародний конкурс з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер-2016» для учнів 2-11-х класів.
В інформації про результати проведення Міжнародного конкурсу з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер-2016» в Україні серед активних учасників конкурсу названо об’єднання ЗНЗ Дрогобицького району (координатор Жук Наталія Іванівна, методист методичного кабінету відділу освіти Дрогобицької РДА, 457 учасників конкурсу).
Учні шкіл району активно беруть участь у Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник». Так, у 2017 році у цій грі брали участь 719 учнів з 27 навчальних закладів. Найактивнішими були школярі з Доброгостівської, Уличненської, Нагуєвицької, Рихтицької, Грушівської СЗШ та Підбузького, Попелівського, Унятицького, Летнянського, Новокропивницького НВК. Слід зазначити, що постійними учасниками гри «Соняшник» є заступник директора Нагуєвицької школи Корч І.М. та вчитель української мови та літератури цієї ж школи Федьків О.В.
Усі навчальні заклади району мають можливість брати участь у Всеукраїнських конкурсах з іноземної мови. Так, найактивнішими у Всеукраїнському конкурсі з англійської мови «Грінвіч» були школярі з Доброгостівської, Нагуєвицької СЗШ , Підбузького та Опорівського НВК, у конкурсі з німецької мови «Орлятко» та французької «Галлус» - учні Меденицької, Рихтицької СЗШ, Модрицького НВК.
На виконання Указу Президента України "Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка" у 2016/2017 навчальному році проходив VІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Переможцем конкурсу став Роман Бабій, учень 10 класу Підбузького навчально-виховного комплексу (вчитель Богдана Іваськів). Бабій Роман отримав гран-прі Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Ми діти твої, Україно!» імені кримського поета Данила Кононенка, перемогу в конкурсі молодих поетів «Галицька осінь» та польсько-українському літературному фестивалі «XXVI Międzynarodowa Galicyjska jesien literacka» «Польща – Україна – одним голосом».
З метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління поваги до мови, підвищення рівня мовної освіти й культури, удосконалення навиків майстерного володіння словом, підвищення рівня знань учнів в Україні і поза її межами щорічно проходить Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. У Дрогобицькому районі пройшов ІІ етап Конкурсу. Переможцями стали учні Н.Гаївського, Опорівського, Довжанського НВК та Меденицької СЗШ.

Враховуючи вищезазначене

НАКАЗУЮ:

1. Відзначити високо результативну роботу по залученню учнівської молоді до участі в Міжнародних та Всеукраїнських конкурсах, турнірах заклади освіти району: Волощанського, Новокропивницького, Лішнянського, Літинського, Попелівського , Підбузького, Опаківського, Модрицького, Ясенице-Сільнянського НВК, Доброгостівської, Летнянського, Нагуєвицької, Уличнянської, Рихтицької СЗШ І-ІІІ ст.
2. Директорам шкіл продовжити роботу щодо виявлення талановитої учнівської молоді та подальшого залучення її до участі у різноманітних конкурсах, змаганнях, турнірах.
3. Керівникам районних методичних об’єднань обговорити дане питання на засіданнях.
4. Контроль та координацію щодо виконання наказу покласти на завідувача методичним кабінетом В. Я. Штокайла.

Начальник відділу освіти                                                               І.Т.Стецко





Немає коментарів:

Дописати коментар