понеділок, 6 квітня 2015 р.

Освячення меморіальної дошки в Уличному

Хто міг знати, що на нашій землі трапиться таке лихо, хто міг сподіватися, що в серці Європи будуть гинути люди, захищаючи свою Батьківщину? Сьогодні ідуть з життя найкращі, навіки перестають битися їхні молоді серця. Ми не маємо права забути бодай одне ім’я тих, хто віддав своє життя за нас, за наше майбутнє.
4 квітня 2015 року в Уличненській СЗШ І-ІІІ ст. була проведена лінійка-реквієм з нагоди відкриття та освячення меморіальної дошки на честь загиблого в зоні АТО випускника школи Івана Габчака. Лейтенант Іван Габчак був командиром роти Запорізької 55-ї артбригади, яка брала участь у боях біля Іловайська, посмертно нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Вшанувати пам'ять Івана, висловити співчуття його рідним прийшли учні й педагоги школи, представники влади, а також усі небайдужі уличненці.
Реквієм розпочався з пісні «Пливе кача», внесення Державного прапора України та виконання Гімну. З уст учнів школи звучали власні поезії про Вітчизну, про подвиг нашого земляка, молитви за Україну. Потім до слова були запрошені народний депутат України Богдан Матківський, депутат обласної ради Михайло Задорожний, голова районної ради Михайло Сікора, перший заступник голови районної державної адміністрації Степан Рудницький, депутати районної ради Володимир Стецівка й Орест Матківський, сільський голова Анатолій Коренських, курсант Академії Сухопутних Військ ім. Петра Сагайдачного Богдан Стеців. У своїх виступах вони вели мову про необхідність захисту Батьківщини, про подвиг воїнів, які щоденно стоять на сторожі нашого мирного життя, висловили велику вдячність батькам Івана Габчака за те, що виховали справжнього патріота України, який з честю виконав свій громадянський та офіцерський обов’язок.
Відкрили меморіальну дошку народний депутат України Богдан Матківський і житель села Уличне, який повернувся із зони АТО, Богдан Баняс.
Завершилась лінійка молитвою за Україну у виконанні сільського хору «Підкарпаття».




Немає коментарів:

Дописати коментар