вівторок, 17 листопада 2015 р.

Посвята у козачата у Волощанському НВК Дрогобицького району

У Волощанському НВК І-ІІ ступенів вже багато років успішно діє дитяча організація Шкільна Козацька Республіка імені Петра Сагайдачного, до складу якої входять козацькі братства учнів 5 - 9 класів.

Вже стало традицією, що учнів 5 класу в першому семестрі урочисто посвячувати у козачата. Не порушили цієї традиції і цього року. Молоді козачата 5 класу взяли собі ім’я свого односельчанина - письменника Андрія Грущака, який є членом Національної спілки журналістів та письменників України, автором сімнадцяти книг та збірників. Шкільний посібник Андрія Грущака «Історія Волощі» учні вивчають на уроках історії та годинах спілкування, а з поетичними і прозовими творами знайомляться на уроках літератури рідного краю.
Кожне братство має своє ім’я, девіз, примовку, пісню. В класних кабінетах оформлені класні кутки відповідних братств, ведеться літопис корисних справ, збираються матеріали про назву братства. На чолі загальношкільного братства обирається Велика Козацька Рада, яку очолює отаман, очолює братство кошовий, а наставником – класний керівник.
Посвяту організували і провели класний керівник 5 класу Олена Бура, педагог-організатор Леся Ступницька, музичний супровід забезпечила Леся Мороз.


Немає коментарів:

Дописати коментар