середу, 12 жовтня 2016 р.

Воїни, що зараз перебувають в зоні АТО мали можливість послухати виступи учнів на конкурсі «Сурми звитяги»

10 та 11 жовтня відбувся районний етап сімнадцятого дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги», у якому брали участь усі загальноосвітні школи, НВК І-ІІ та І-ІІІ ступенів, Дрогобицький районний Будинок дитячої та юнацької творчості.
Метою фестивалю є широке пропагування серед дітей та юнацтва кращих зразків мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ столітті, вивчення пісенної спадщини Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії, а також сучасної української молодіжної патріотичної пісні, що звучала під час Революції на Граніті, на Помаранчевому та Євромайданах, Революції Гідності.
Оргкомітет та журі звернули увагу на те, що революційна та збройна боротьба українського народу проти російських окупантів і їх приспішників є історичним продовженням героїчної боротьби українського народу в ХХ столітті за ідеали демократії, свободи і національної незалежності та гідності. Тому сподівались на широке висвітлення цієї теми у цьогорічному фестивалі й були раді ознайомитися з мистецькими творами, присвяченими вказаній тематиці.
На конкурсі були присутні воїни АТО: голова об’єднання «Вартові Прикарпаття» Ігор Волянський, заступник голови спілки ветеранів, учасників АТО «Вартові Прикарпаття» Михайло Звір та їхні побратими. Ігор Волянський щиро привітав учасників та побажав їм успіхів, наголосив, що він та інші воїни воювали не тільки за своїх рідних, а й за кожного присутнього в залі, за кожного українця. Завдяки телефонному зв'язку послухати виступи учнів мали можливість воїни, які зараз перебувають у зоні АТО.
Участь у конкурсі взяли участь 304 учні. У виконанні учасників конкурсу прозвучали пісні та вірші про січових стрільців, пісні періоду визвольних змагань 40-50 років ХХ ст., сучасні твори, присвячені учасникам Революції Гідності та героям АТО.
Оцінювало виступи учнів журі у складі провідних працівників відділів освіти, культури і туризму, з національного відродження Народного дому ім. І.Франка міста Дрогобича, Дрогобицького районного Будинку дитячої та юнацької творчості.
Переможцями в номінаціях стали:
«Вокальні ансамблі» - Меденицької СЗШ І-ІІІ ст., Нижньогаївського НВК І-ІІІ ст.
«Солісти» - Анна-Марія Іваночко (Довжанська СЗШ І-ІІІ ст)., Іван Попель (Ясенице-Сільнянський НВК І-ІІ ст.), Марта Жагаляк (Болехівська СЗШ І-ІІ ст.), Марта Михаць (Дережицька СЗШ І-ІІ ст.).
«Авторська пісня» - Божена Савка (Унятицький НВК І-ІІ ст.).
«Художнє читання» - гран-прі - Марущак Юлія (Рихтицька СЗШ І-ІІІ ст.), І місце -Андрухів Галина (Грушівський НВК І-ІІІ ст.), Паньків Любов (Волощанський НВК І-ІІ ст.), Коца Наталія (БДЮТ), Бермес Мар'яна (Унятицький НВК І-ІІ ст).
«Авторська поезія» - Роман Бабій (Підбузький НВК І-ІІІ ст.).
«Хорові колективи» - Лішнянського НВК І-ІІІ ст.
«Графічна композиція» - Лаврик Юлія (Доброгостівська СЗШ І-ІІІ ст. ім. І. Боберського);
«Декоративно-тематична композиція» - Балуш Діана (Нагуєвицька СЗШ І-ІІІ ст.)
«Живописна композиція» - Белецька Марія (Доброгостівська СЗШ І-ІІІ ст. ім. І. Боберського), Левицька Марія (Сторонянська СЗШ І-ІІ ст.), Кашеба Адріана, Демків Юлія (Болехівська СЗШ І-ІІ ст.), Андрухів Галина (Грушівська СЗШ І-ІІІ ст.).







Немає коментарів:

Дописати коментар