четвер, 10 листопада 2016 р.

НА БАТЬКІВЩИНІ МАРКІЯНА ШАШКЕВИЧА

У літопис національного відродження на західних землях України середини 19 століття золотими літерами вписане ім’я поета - зачинателя нової української літератури в Галичині, культурно-громадського діяча о. Маркіяна Шашкевича. Ще в студентські роки йому судилося стати самовідданим поборником, вістуном, а згодом і прапором української національної ідеї в Галичині та накреслити шляхи і забезпечити організаційно реалізацію цієї ідеї.
На прикладі життєвого і творчого шляху Маркіяна Шашкевича учителі української мови та літератури мають великий і можливий шанс – виховувати добре, чесне, порядне, патріотичне покоління.
Напередодні Дня української писемності та мови і 205-ої річниці від дня народження Маркіяна Шашкевича учителі української мови та літератури ЗНЗ району відвідали малу батьківщину поета – с.Підлисся Золочівського району, гортали сторінки життя і творчості поета, побачили зв'язок Маркіяна Шашкевича з нашим великим земляком Іваном Франком, для якого національна ідея також була найвищим життєвим кредо.


Немає коментарів:

Дописати коментар