вівторок, 15 листопада 2016 р.

Обмін майстерністю вчителів іноземної мови навчальних закладів Дрогобицького району та Луганщини

Нещодавно відбулося засідання районного методоб’єднання вчителів іноземних мов. До участі в засіданні були запрошені викладачі кафедри методики викладання іноземних мов Дрогобицького педагогічного університету ім. І Франка Наталія Кішик та Ірина Гоцинець та вчитель англійської мови Інна Носова з Луганської області, яка протягом місяця перебуває у Дрогобицькому районі у рамках програми обміну педагогічними працівниками «Змінимо Україну разом».
Семінар відкрила методист методичного кабінету відділу освіти Любов Маркович, яка поінформувала вчителів про стратегію змін в освіті України, ідеологію яких висвітлює концепція реформування середньої освіти «Нова школа». У його роботі брав участь завідувач методичним кабінетом Володимир Штокайло.
Представники кафедри методики викладання іноземних мов Дрогобицького педуніверситету ознайомили вчителів із новими теоретичними засадами у методиці викладання іноземної мови.
Дуже творчою та цікавою виявилася презентація досвіду роботи вчителів Підбузького НВК, в якому з 2001 року запроваджено поглиблене вивчення англійської мови. Вчителі майстерно представили різні стратегії та методики розвитку творчих здібностей учнів. Були продемонстровані найяскравіші приклади перекладу віршів школярами, створені ними проекти.
У рамках відзначення Року англійської мови позитивного досвіду набули педагоги та учні у літніх мовних таборах. Досвідом організації літнього відочинку в англомовному таборі поділилася Оксана Добромільська, вчитель Меденицької СЗШ І- ІІІ ст.
Особливих емоцій педагогам додав виступ нашої гості з Луганщини Інни Носової, яка продемонструвала фільм про свій край, традиції патріотичного виховання, успіхи та досягнення своєї школи. На завершення методоб’єднання Ольга Карпяк провела майстер-клас з учителями, де продемонструвала високий рівень педагогічної майстерності у викладанні англійської мови, що навело на думку про тісну співпрацю вчителів з кафедрою методики педагогічного університету та передання досвіду роботи студентам.



Немає коментарів:

Дописати коментар