четвер, 22 грудня 2016 р.

«Соколи, соколи, ставайте в ряди…»

У Народному домі відбулася конференція фізкультурно-просвітницького товариства «Сокіл» на тему «Чуття єдиної родини», на яку злетілися юні соколята з усіх навчальних закладів Дрогобицького району разом зі своїми наставниками. Розпочався захід під звуки гімну «Соколи, соколи, ставайте в ряди…»
Мета заходу - формування в учнів розуміння понять «єдність», «цілісність», «герой», «патріот», громадських якостей, почуття поваги до захисників Вітчизни, виховання справжніх патріотів нашої держави; вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.
Поблагословив захід отець Василь Полянко, парох сіл Брониці та Новошич. Усі присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, борців за нашу свободу, Героїв, які полягли у боротьбі, захищаючи суверенітет, незалежність і територіальну цілісність неньки України, хвилиною мовчання.
Завітали на захід і представники влади – голова Дрогобицької районної держадміністрації Володимир Шутко та перший заступник Віталій Скоропад, які тепло привітали учасників конференції. На святі були присутні учасники бойових дій на Сході України. Майор запасу Олег Кіндратів розповів про себе та про реалії життя військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО. Слід визнати героїзм і мужність таких людей, як Олег Кіндратів. У цей непростий час вони захищають нашу країну і роблять усе можливе для того, щоб українці жили під мирним небом.
Презентацію сокільського вишколу, який проходив цього року на базі Довжанського НВК І-ІІІ ст., представила учениця цього навчального закладу Марія Федитник.
Про впровадження Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді в навчальних закладах району розповів начальник відділу освіти Іван Стецко, який відродив сокільський рух на Дрогобиччині та був разом із методистом Іриною Зубрицькою ініціатором конференції. Цікаво презентував роботу Центру душпастирства молоді отець Олег Кекош, голова комісії у справах молоді Самбірсько-Дрогобицької єпархії Української Греко-Католицької церкви. 
Із захопленням учасники та гості конференції слухали доповідь професора Дрогобицького державного педагогогічного університету ім. І. Франка Миколи Зимомрі на тему «Образ України: учора й сьогодні». На завершення усі присутні в залі виконали колядку «Нова радість стала».






Немає коментарів:

Дописати коментар