вівторок, 24 жовтня 2017 р.

Вісімнадцятий районний дитячо-юнацький фестиваль мистецтв «Сурми звитяги» відбувся на Дрогобиччині

Вісімнадцятий районний дитячо-юнацький  фестиваль мистецтв «Сурми звитяги» відбувся на Дрогобиччині
Цьогоріч у 75-ту річницю створеня Української Повстанської Армії ХVІІІ дитячо–юнацький фестиваль мистецтв «Сурми звитяги», який нещодавно відбувся в районному народному домі, пройшов під знаком нестримного сплеску патріотизму, що вилився в піснях, віршах, авторській поезії, літературно–музичних, героїко-патріотичних, хореографічних, декоративно-тематичних композиціях.Привітали учасників фестивалю заступник голови Дрогобицької районної ради Володимир Стецівка, провідний спеціаліст відділу освіти Тарас Шуст, директор Будинку дитячої та юнацької творчості Віра Болоховецька.
Основними вимоги до учасників фестивалю були: молодіжна форма, фаховість та модерна манера виконання, сучасне аранжування, використання сучасних музичних засобів, творчий підхід до розкриття пропонованої тематики твору, оригінальність, стильність, оптимізм, стилізовані сучасні костюми, дотримання вимог положення. 
Фестиваль мав на меті широко пропагувати серед дітей та юнацтва кращі зразки мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ столітті, вивчати пісенну спадщину Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії, сучасну українську молодіжну патріотичну пісню, що звучала під час Революції на Граніті, на Помаранчевому та Євромайданах та Революції Гідності, а також підтримує і прославляє бойовий дух наших воїнів на фронтах АТО.
У 75-ту річницю створення Української Повстанської Армії оргкомітет та журі наголосили, що революційна та збройна боротьба українського народу проти російських окупантів і їх приспішників є історичним продовженням героїчної боротьби українського народу у ХХ столітті за ідеали демократії, свободи і національної незалежності та гідності. Тому широко висвітлювалася ця тема в цьогорічному фестивалі, і були представлені мистецькі твори, присвячені вказаній тематиці.
Вісімнадцятий районний дитячо-юнацький  фестиваль мистецтв «Сурми звитяги» відбувся на Дрогобиччині
У фестивалі взяли участь 304 учні шкіл району та вихованці БДЮТ. Організували мистецьке дійство відділ освіти Дрогобицької райдержадміністрації та Будинок дитячї та юнацької творчості.
Оцінювало виступи учнів журі у складі провідних працівників відділів освіти, культури і туризму Дрогобицької райдержадміністрації , Народного дому ім. І. Франка міста Дрогобича, Дрогобицького районного Будинку дитячої та юнацької творчості.
Переможцями в номінаціях стали:
«Солісти-вокалісти» - Горбачик Богданна, Ясенице-Сільнянського НВК І-ІІст.; Обух Вікторія - Снятинського НВК І-ІІст.; Доскоцька Анастасія -Болехівської СЗШ І-ІІст.; Іваночко Анна-Марія - Довжанської СЗШ-І-ІІІ ст.; Приймак Ірина - Модрицького НВК І-ІІІ ст.
«Дуети» - Староста Остап , Куцик Соломія, Вороблевицької СЗШ І-ІІІст.
«Хорові колективи» - Доброгостівської СЗШ –І-ІІІст.
«Літературно-музична композиція» - Болехівської СЗШ І-ІІст., Грушівської СЗШ І-ІІІст.
«Літературна композиція» - Добрянська Андріана, Унятицька Олеся - Будинок дитячої та юнацької творчості на базі Лішнянського НВК І-ІІІ ст.; Андрійців Тетяна, Панів Остап - Попелівського НВК І-ІІІст.;
«Художнє читання» - Куцопей Діана, Броницької СЗШ І-ІІІст.; Сташків Софія, Модрицького НВК І-ІІІст.,
«Авторська поезія» - Сидорак Ірина, Ясенице-Сільнянського НВК І-ІІІст., Баумкетнер Соломія, Попелівського НВК І-ІІІст.
«Народна хореографія» - хореографічний колектив Уличненської СЗШ І-ІІІст.; «Сучасна хореографія» - хореографічний колектив Довжанської СЗШ І-ІІІст.; «Графічна композиція» - Андрухів Галина, Грушівської СЗШ І-ІІІст.;
«Живописна композиція» - Квик Христина, Верхньодорожівської СЗШ І-ІІІ ст.

Немає коментарів:

Дописати коментар