пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

Традиційні різдвяні прикраси

Традиційні різдвяні прикраси
12 грудня в приміщенні районного Будинку дитячої та юнацької творчості відбувся регіональний семінар керівників гуртків позашкільних закладів, учителів трудового навчання Дрогобицького району на тему “Традиційні різдвяні прикраси”, який підготувала і провела керівник гуртка “Вироби з бісеру” на базі Меденицької школи Галина Білинська.Привітала учасників семінару директор БДЮТ Віра Болоховецька.
Педагог презентувала роботу гуртка, розповіла про робочі моменти, конкурси, виставки дитячих робіт, майстер-класи, творчі здобутки своїх вихованців, екскурсії та творчі зустрічі з вихованцями БДЮТ м. Трускавця.
У презентації «Традиційні різдвяні прикраси» Галина Романівна наголосила, що Різдво – особливий, незвичайний час у році, сповнений багатими обрядами і звичаями. Чимало традицій, що сягають ще язичницьких часів, набули християнської символіки і несуть в собі ідеали любові, щедрості, є яскравим прикладом української ментальності – працьовитості, гостинності, поваги до предків, відчуття святості родини, дбайливого господарювання.
І ми, як і наші пращури багато віків тому, також з нетерпінням чекаємо того особливого дня, трепетно готуємося до нього, наповнюючи наше святкування багатими споконвічними традиціями.
Галина Білинська провела майстер – клас, на якому всі присутні педагоги виготовляли різдвяну прикрасу з бісеру “Ангелик”. Вона вміло та доступно пояснила всі етапи виготовлення цього виробу.
Педагог наголосила, що, створюючи різдвяну іграшку, треба нанизувати кожну бісеринку з любов’ю, вірою, надією, теплотою душі і різдвяний ангелик оберігатиме від усяких негараздів.
Традиційні різдвяні прикраси
Традиційні різдвяні прикраси

Немає коментарів:

Дописати коментар