середу, 6 грудня 2017 р.

Тиждень математики у Ролівській школі.

З 27 листопада по 1 грудня в Ролівській СЗШ І-ІІ ст. проходив тиждень математики. Завданням тижня було підвищити інтерес учнів до навчальної діяльності, узагальнити і розширити знання учнів з математики, стимулювати активність учнів у пізнавальній діяльності; перевірка вмінь учнів застосовувати набуті знання у нестандартних ситуаціях; ознайомити учнів з видатними вченими-математиками та з цікавими фактами з історії виникнення математики; створити атмосферу, що сприяла б розкріпаченню мислення учнів, розвитку уяви, активізації творчого потенціалу; виховати в них інтерес до вивчення математики, наполегливості у досягненні мети, віри у власні сили. 
До участі в тижні математики було залучено всіх учнів 5-9 класів. Перший день тижня розпочався із оголошення на шкільній лінійці плану проведення тижня математики. Учні 8 класу ознайомили учнів з усним журналом на тему «Дещо з історії математики».
У вівторок учні 8-9 класів позмагались у математичні грі брейн-ринг «Розуму розрядка». Перемогу здобула команда 8 класу. Із поставленими завданнями діти справились, впевнено відповідали на запитання, були активними. 
У середу учні 5,7 та 8 класів розвеселили всіх сценкою «Як Миколка скорочував дроби», а учні 6 класу показували математичні фокуси, які всіх здивували і зацікавили. Фокусники показували блискавичне додавання багатозначних чисел, вгадували дату народження, вік за розміром взуття, фокус з календарем та багато інших цікавих фокусів.
У четвер учні 9 класу ознайомили всіх з біографією видатних українських математиків.
Тиждень закінчився парадом математичних газет. Протягом усього тижня учні розгадували кросворди, розв’язували логічні задачі і головоломки із сірниками, грали в ігри, відповідали на запитання вікторини.





Немає коментарів:

Дописати коментар