четвер, 15 лютого 2018 р.

Районний конкурс образотворчого мистецтва «Таланти твої, Україно»


ЗАТВЕРДЖЕНО

Начальник відділу освіти 
Дрогобицької райдержадміністрації

І.Т.Стецко

П О Л О Ж Е Н Н Я
Про районний конкурс образотворчого мистецтва
«Таланти твої, Україно» - 2018 р.
1. Мета конкурсу та його завдання:
·           виявити здібних дітей та підлітків, що займаються різними видами та жанрами образотворчого і декоративного мистецтва, спрямувати подальший розвиток їх здібностей і талантів;
·           пропагувати кращі зразки українського мистецтва, залучати дітей до збереження, відродження творів народних майстрів, сприяти створенню цікавих нових творів образотворчого і декоративного спрямування;
·           підвищувати виконавську майстерність учнів;
·           оформити виставку учнівських робіт «Таланти твої, Україно – 2018»;
·           відзначити кращих учнів і педагогів закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

2. Організатори районного конкурсу
·         Відділ освіти Дрогобицької райдержадміністрації.
·         Дрогобицький районний Будинок дитячої та юнацької творчості.
·         Кафедра технологічної та професійної освіти Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.
Оргкомітет призначає журі, яке створює належні й об’єктивні умови для учасників, надає необхідні консультації, займається організацією заключної виставки переможців, вирішує організаційні питання за поданням Будинку дитячої та юнацької творчості.
Конкурс відбувається у 2 етапи:
І етап – відбірковий (районний) – до 1 березня 2018 р.
ІІ етап – обласний (в ЦТДЮГ за адресою: 79017, м. Львів, вул. Вахнянина, 29 (їхати трамваєм № 7 до кінцевої зупинки «Погулянка») – 21-23 березня 2018р.                     2.2.ФІНАНСУВАННЯ ОБЛАСНОГО КОНКУРСУ
Організаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Конкурсу відбувається за рахунок добровільних грошових (благодійних) внесків у розмірі 50 грн. з кожного учасника конкурсу, які можна перерахувати на розрахунковий рахунок ЦТДЮГ або через фінансовий термінал у день Конкурсу.
Згідно рішення Оргкомітету добровільний грошовий (благодійний) внесок не вносять діти-сироти, напівсироти та діти з багатодітних сімей, (більше трьох дітей, при поданні копій відповідних документів), діти з сімей учасників АТО.
3. Журі конкурсу
·         визначає кращі домашні авторські роботи та конкурсні завдання, нагороджує переможців;
·         проводить відбір робіт на заключну районну виставку творчих робіт школярів, визначає серед них дипломантів і лауреатів у різних видах і жанрах образотворчого і декоративного мистецтва;
·         дає аналіз творчого рівня та професійної підготовки виконавців, методичні рекомендації педагогам – керівникам колективів.
4. Учасники конкурсу
Учасники конкурсу образотворчого мистецтва – учні закладів загальної середньої та позашкільної освіти.
З визначених жанрів на конкурс скеровується не більше 3-х учасників (по одному з кожної вікової категорії). Вік учасників:
І вікова категорія – 6 – 9 років
ІІ вікова категорія – 10 – 13 років
ІІІ вікова категорія – 14 – 18 років
5. Умови конкурсу
Учасники конкурсу привозять з собою 1-2 оформлені домашні роботи, виконані впродовж поточного навчального року, а також матеріали та інструменти для виконання завдань конкурсу. Діти демонструють і захищають власноруч виконані домашні роботи, а журі оцінює їх.
Учасники конкурсу впродовж 2-х годин виконують конкурсне завдання, яке полягає у підтвердженні техніки та вміння конкурсанта з теми «ВИДАТНА ПОСТАТЬ УКРАЇНСЬКОГО ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА – МАРІЯ ПРИМАЧЕНКО». Учасники працюють під керівництвом викладачів ДДПУ та керівників гуртків БДЮТ, які відповідають за дотримання умов конкурсу та техніки безпеки. Етикетки на домашні роботи прикріплюються на паспарту зі зворотного боку.
6. Нагородження
Переможці конкурсу нагороджуються грамотами відділу освіти Дрогобицької райдержадміністрації та призами.
7. Номінації конкурсу.
Живопис: на конкурс подається 1 домашня робота, формат якої не перевищує розмір 60 х 42 см (А 3), паспарту білого кольору формату А 2. Конкурсна робота виконується на форматі А 2 або А 3, паспорту білого кольору формату А 3 або А 4. Матеріали (фарби, пензлики, гумки, олівці тощо) – індивідуальні.
Графіка: на конкурс подається 1 домашня робота, виконана на аркуші розміром 30 х 42 см (А 3) або 60 х 42 см (А 2). Матеріали, необхідні для виконання конкурсного завдання, – індивідуальні.
Батик: на конкурс подається 1 домашня робота; формат як домашньої, так і конкурсної роботи – довільний; матеріали для конкурсної роботи частково привезти із собою, роботу виконати від початку до кінця (продовжувати на конкурсі розпочату роботу забороняється).
Витинанка: на конкурс подається 1 домашня робота, виконана на довільному форматі з обов’язковим оформленням у паспарту; конкурсна робота – витинанка – виконується на аркуші розміром 30 х 42 см (А3), починаючи з нульового циклу (створення ескізу) до завершального етапу – оформлення роботи.
Скульптура: на конкурс подається 1 домашня робота, виконана в українських народних традиціях; впродовж конкурсного часу необхідно виконати одну роботу повністю, підтверджуючи вміння з технології ліплення виробу.
Аплікація: на конкурс подається 1 домашня робота, формат якої не перевищує розмір 60 х 42 см (А 3), паспарту білого кольору формату А 2; конкурсна робота виконується на аркушах розміром 30 х 42 см (А3) або 60 х 42 см. (А2). Матеріали, потрібні для виконання конкурсного завдання – індивідуальні.
Малярство на склі: на конкурс подається 1 домашня робота; формат як домашньої, так і конкурсної роботи – довільний; матеріали для конкурсної роботи – індивідуальні, роботу виконати від початку і до кінця (продовжувати на конкурсі розпочату роботу забороняється).
Творчі роботи, подані поза номінаціями, оцінюватися не будуть, а учні до участі в конкурсі допущені не будуть.
ЗАЯВКА
Село (селище), повна назва закладу освіти, назва гуртка (студії)
Номінація конкурсу
Прізвище та ім’я учасника,
вік дитини
Перелік домашніх робіт
Прізвище, ім’я, по батькові педагога (повністю)
Контактний телефон






Заявки для участі в конкурсі подавати у 2-х екземплярах – окремо на кожну номінацію.
Термін проведення конкурсу – 24 лютого 2018 р. Початок: 10.00 год. Реєстрація: 09.30. год.
Конкурс проводитиметься у приміщенні Інституту фізики, математики, економіки та інформаційних технологій ДДПУ імені І.Франка за адресою: м. Дрогобич, вул. Стрийська, 3

Болоховецька В.Я.

0975876382

Немає коментарів:

Дописати коментар