вівторок, 27 лютого 2018 р.

Визначились переможці ІІ-го етапу конкурсу образотворчого мистецтва «Таланти твої, Україно!»

Визначились переможці ІІ-го етапу конкурсу образотворчого мистецтва «Таланти твої, Україно!»

24 лютого на базі кафедри методики трудового й професійного навчання та декоративно-ужиткового мистецтва відбувся ІІ етап конкурсу образотворчого мистецтва «Таланти твої, Україно!», який організували відділ освіти Дрогобицької райдержадміністрації, Дрогобицький районний будинок дитячої та юнацької творчості та Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка. Участь у заході взяли 108 конкурсантів – учні загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Дрогобицького району.
Метою цього цікавого заходу було виявлення обдарованих і талановитих дітей та підлітків, що займаються різними видами образотворчого та декоративного мистецтва, стимулювання подальшого розвитку їхніх творчих здібностей, пропагування кращих зразків українського мистецтва, залучення дітей до збереження та розвитку традиційних художніх промислів і ремесел. З іншого боку, конкурс «Таланти твої, Україно!» – це своєрідний щорічний підсумок творчої діяльності юних митців з різних куточків Дрогобицького району.
Визначились переможці ІІ-го етапу конкурсу образотворчого мистецтва «Таланти твої, Україно!»Зі словами привітання до школярів і педагогів звернулися завідувач кафедри Леонід Оршанський та директор Будинку дитячої та юнацькоїтворчості Віра Болоховецька. Вони побажали юним митцям успіхів, творчої наснаги, вміння успішно представити свої творчі здобутки, боротися й одержати перемогу в обраній номінації. Упродовж двох годин учасники виконували творче конкурсне завдання на тему: «Творчість народної мисткині Марії Примаченко», метою якого було підтвердження їхніх здібностей та художньо-естетичних умінь і навичок. Результати показали, що більшість педагогічних колективів Дрогобицького району відповідально поставилися до проведення цього змагання, засвідчили високий рівень у більшості школярів творчих здібностей і обдарувань.
Переможцями стали:
у номінації «Живопис» – Тарас Зелений (Нижньогаївський НВК І-ІІІ ст.), Олег Проскурняк і Аліна Садова (Лішнянський НВК І-ІІІ ст.), Анна Хомин (Новокропивницький НВК І-ІІІ ст.), Андріана Кашеба (Болехівська СЗШ І-ІІ ст.), Жанна Лепак (Снятинський НВК І-ІІ ст.)
у номінації «Графіка» – Христина Бабій (Підбузький НВК І-ІІІ ст.), Вероніка Далявська (Медвежанський НВК І-ІІ ст.), Світлана Багрій (Опаківський НВК І-ІІІ ст.)
у номінації «Батик» – Ангеліна Белз (Модрицький НВК І-ІІІ ст.)
у номінації «Витинанка» – Ірина Левченко (Ясенице-Сільнянський НВК І-ІІ ст.), Мар’яна Максим’як (Опаківський НВК І-ІІІ ст.) , Галина Андрухів (Грушівська СЗШ І-ІІІ ст.)
у номінації «Скульптура» – Марія Михальська (Ясенице-Сільнянський НВК І-ІІ ст.)
у номінації «Аплікація» – Юлія Шемеляк (Опаківський НВК І-ІІІ ст.), Анастасія Білоголовка (Нагуєвицька СЗШ І-ІІІ ст.), Мар'яна Петречко (Підбузький НВК І-ІІІ ст.)
у номінації «Малярство на склі» – Христина Бабій (Підбузький НВК І-ІІІ ст.), Яна Харко (Меденицька СЗШ І-ІІІ ст.).
Переможці конкурсу були нагороджені дипломами і грамотами, які урочисто вручив професор Леонід Оршанський, а педагогам району він подарував підручники й посібники з вивчення різних видів образотворчого та декоративного мистецтва.
Визначились переможці ІІ-го етапу конкурсу образотворчого мистецтва «Таланти твої, Україно!»

Немає коментарів:

Дописати коментар