середу, 14 лютого 2018 р.

Тиждень математики в Старокропивницькому НВК

3 6 по 12 лютого у Старокропивницькому НВК І-ІІ ст. проходив Тиждень математики.
У вівторок учитель математики Саламаха Р.Я. провела квест-гру "Подорож математичною країною" між командами 5 та 6 класів . Працювали в групах із ноутбуком у кожній команді. Квест-гра мала чотири етапи, кожен етап складався із трьох завдань різної складності. Дітям потрібно розв’язати запропоновані завдання, знайти кодове число, яке відчинить двері до наступного етапу гри.
У середу продовжився тиждень "Математичною естафетою".Цього разу учні 5,6 класів перевіряли себе на витривалість та кмітливість. Між командами "Гострий кут" та "Суперстар" проходили одночасно спортивні змагання та математичні у "Математичній естафеті". Діти переконались ,що не так просто і легко ,виконуючи спортивні конкурси ще думати над завданнями. І навіть на перший погляд саме найпростіше математичне завдання здається в цей момент важким.
У четвер учитель математики Кльоба Ю.Р. підготувала гру "Хто зверху?" У ній приймали участь дівчата з 8 кл. та хлопці з 9 кл. Гра складалася із 6 раундів. Хлопці проявили везіння і логіку,а дівчата - кмітливість . Перемогу отримали дівчата.
У п'ятницю конкурс математичних газет"Математичний калейдоскоп".
У понеділок Саламаха Р.Я. провела ще одне змагання турнір "Найрозумніший" між учнями 7 і 8 класів. Він складався із 10 конкурсів. Учасники проявляли логіку при розгадуваннікросвордів,анограм,
розв'язуванні логічних задач. Перемогу отримали більш досвідченіші учні 8 класу.
Даний Тиждень математики був спрямований на досягнення наступних цілей:розвивати інтерес учнів до предмету;сприяти виявленню обдарованих дітей;
розкрити взаємозв'язок предмета з іншими областями наук;
сприяти розвитку мислення, спостережливості та аналізу в учнів.






Немає коментарів:

Дописати коментар