середу, 21 лютого 2018 р.

Міжнародний день рідної мови у Грушівській СЗШ І-ІІ ст.

Мова — це душа народу. Любов до рідної мови, любов до рідної Батьківщини — невіддільні поняття. Вони споконвіку живуть у людських серцях. Українську мову століттями принижували, придушували і навіть оголошували "неіснуючою". Але вона витримала всі випробування.
21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали Міжнародний день рідної мови. Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і у Грушівській СЗШ І-II ступенів.
Протягом тижня проводилися тематичні уроки, виховні години, на яких учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток, місце серед інших мов світу, а також знайомилися з шляхами підвищення культури мовлення. Завершальним етапом у відзначенні Міжнародного дня рідної мови був вихавний захід “Без мови рідної, юначе, народу нашого нема”, який підготувала і провела педагог-організатор Шакалець Юліянна Іванівна. 
Наша українська мова — це золота скарбниця душі народної, з якої ми виростаємо, якою живемо й завдяки якій маємо величне право й високу гордість іменуватися народом України.

Немає коментарів:

Дописати коментар