четвер, 1 березня 2018 р.

У Підбузькому НВК І-ІІІ ст. пройшов тиждень математики та інформатики

В Підбузькому НВК І-ІІІ ст. пройшов тиждень математики та інформатики

Завданням тижня було підвищити інтерес учнів до навчальної діяльності, до пізнання дійсності та самих себе, а також виховання самодисципліни та самоорганізації. Впродовж тижня використовувались різні прийоми і форми організації урочної та позаурочної діяльності учнів, які забезпечували підвищення мотивації та пізнавального інтересу учнів, сприяли розкриттю внутрішнього їхнього потенціалу.
Тиждень пройшов під девізом: «Не махай на все рукою, не лінуйся, а учись, бо чого навчишся в школі, знадобиться ще колись!»
Для участі в тижні математики були залучені учні 5-11 класів. Перший день тижня розпочався із оголошення на шкільній лінійці плану проведення заходів. В цей же день для учнів 7-8 класів був проведений конкурс математичних віршів. Діти продемонстрували активність, кмітливість, взаємопідтримку.
Протягом тижня на уроках математики та інформатики проводились інформаційні хвилинки про цікаві факти з життя видатних вчених математиків,цікаве обчислення,логічні задачі,математичні фокуси,жарти.
Учні 9 -10 класів мали змогу перевірити свої теоретичні знання з точних предметів, розв’язавши ряд кросвордів.
Цікаво пройшли і інші конкурси. Учні 5-6класів у конкурсі « Математична творчість учнів» майстерно зіграли роль у казці про математику , виразно декламували прислів’я, приказки. Естетично були оформлені виставки малюнків, аплікацій («Геометрія навколо нас»), робочих зошитів( «Мій зошит усміхається»).
Учні 5-9 класів художньо оформлювали і заповнювали цікавою інформацією математичні газети,а учні 9-11 класів виготовляли газети у вигляді просторових фігур.
Було проведено інтегрований урок з математики, інформатики та природознавства (“Додавання і віднімання десяткових дробів з використанням ІКТ. Сторінками Червоної книги”, вч.Ткаченко О.Б., Степаник В.М., Тарай Н.Б., 5 клас),нестандартний урок з геометрії у 7 класі ( « Рівнобедрений трикутник», вч. Стецяк Л.Я.) та урок-презентацію у 10 класі («Тригонометрія в житті людини», вч. Федишин Г.С. , Степаник В.М.). Для молодших школярів вчителем Тимчишак М.В. було організовано перегляд мультфільму « В країні невивчених уроків»
Завершився тиждень підбиттям підсумків та нагородженням переможців.

Немає коментарів:

Дописати коментар