понеділок, 26 березня 2018 р.

Шевченківське свято в Далявській школі

Шевченкове свято в Далявській школіВ історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. У березневі дні ми згадуємо великого сина нашого народу - Тараса Шевченка. 204 роки минуло з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.
Впродовж тижня вчителі Далявської СЗШ І ст намагалися знайомити учнів із творами великого Кобзаря і показувати через його твори любов до України, народу, рідної мови. Учнями переглянуто презентацію « Шевченко –художник».
На підсумок почутого і побаченого було проведено виховний захід на тему « Шевченко –наш. Він для Усіх століть!», який підготувала вчитель Цюх Ірина Ігорівна. Діти називали Шевченка Кобзарем, генієм, пророком, художником, мислителем, патріотом, поетом. Вдалими були інсценівки «Тарас Чумакує», про дитячі роки поета. Ірина Ігорівна зацікавила дітей вікториною «Що ви знаєте про Кобзаря?». У дитячих відповідях можна було почути гордість за те, що Шевченко був геніальною людиною, а головне , що він був українцем, хотів кращої долі своєму народу.
« Свою Україну любіть.
Любіть її…во врем'я люте,
В остатню, тяжкую мінуту
За неї Господа моліть»
Шеченкове свято продовжилося читанням віршів поета. Кращим читцем стала учениця 2 класу Шпанер Наталія.
«Будьмо вдячні Тарасу Григовочу Шевченку за його могутній талант, який присвятив українському народові: своїм сучасникам і нам ,нащадкам» – такими словами дяки завершилося святкування Шевченкових днів у школі.

Немає коментарів:

Дописати коментар