середу, 17 жовтня 2018 р.

Учні Вороблевицької школи зустрілися з воїнами АТО


Вчора, 16 жовтня, у Вороблевицькій СЗШ І-ІІІ ст. відбулася зустріч з воїнами АТО. Ініціював зустріч зі своїми побратимами працівник школи Андрій Костенко, старший солдат запасу, учасник АТО.
До учнів завітали захисники, герої, наші воїни, що в такий складний для країни час йшли на захист рідної землі, свого дому, родини, дітей, заради нашої з вами свободи та майбутнього. Це майор запасу, голова ГО «Ветеранська спілка воїнів АТО», Олег Кіндратів,  старший офіцер відділення офіцерів запасу і кадрів Дрогобицько-Бориславського ОРВК, капітан Ярослав Фояк, сержант запасу Василь Летнянчин, солдат запасу Роман Грицьків, військовий капелан, протоієрей Тарас Коцюба, старший прапорщик ДСНС Микола Свиридов.
Ще й досі трапляється, що Друга світова війна нагадує про себе страхітливими знахідками: нерозірваними бомбами, мінами, гранатами. Фахівець-сапер Микола Свиридов розповів про правила поводження із виявленими підозрілими вибухонебезпечними предметами.
Протоієрей Тарас Коцюба розповів про роль військових капеланів на війні, про те, що саме віра в Бога, любов до ближнього та патріотизм дають сили та натхнення на подвиги заради миру та перемоги. 
Воїни, які побували на фронті, розповіли учням про важливі моменти під час боїв, про відносини з місцевим населенням, про свої будні, про підступні вилазки ворога. А ще вони принесли з собою військові обладунки - бронежелети, каски, розірвані снаряди, особисті аптечки воїна. Герої дали можливість учням потримати в руках зброю та відчути себе захисником Вітчизни.
Ця зустріч нікого не залишила байдужим. Сподіваємося, що в найближчий час ця війна закінчиться і в Україну прийде мир та спокій.
Від директора школи Михайла Буня та учениці Оксани Герман прозвучали щирі слова подяки  й шани всім бійцям, які перебувають на передовій, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України, за їх бойовий дух, за незламний характер та жагу до перемоги.
По закінченню зустрічі воїни АТО побажали всім присутнім у залі здоров'я, удачі, щастя та мирного неба над головою.
Завершилася зустріч спільною фотографією на пам'ять.




Немає коментарів:

Дописати коментар