вівторок, 30 жовтня 2018 р.

Нарада керівників району


25 жовтня відбулася нарада керівників закладів освіти Дрогобицького району, яку провів керівник відділу освіти районної державної адміністрації Іван Стецко. На нараді розглянуто ряд важливих питань, таких як: готовніть закладів освіти до опалювального сезону,  організація освітнього процесу в малокомплектних школах району, результати участі школярів у Міжнародних конкурсах у 2017-2018 навчальному році та організація курсової перепідготовки вчителів у поточному році.
  Особливу увагу начальник відділу освіти Іван Стецко приділив  проблемам організації опалювального сезону, який   розпочнеться після осінніх канікул  29.10.2018р.   Керівник зупинився на детальному  аналізі проведених робіт з підготовки   котелень та систем опалення  закладів освіти району до початку опалювального сезону.
 Начальник господарської  групи відділу освіти Оксана Данилів доповіла, що ремонтні  роботи в котельнях завершено, оператори  та кочегари вчасно пройшли навчання. Начальник наголосив на раціональному використанні енергоресурсів  відповідно до температурного режиму та персональній відповідальності кожного керівника за  перевикористання затверджених лімітів.
Ольга Лужецька, методист відділу освіти, ознайомила присутніх з наказом “Про  організацію освітнього процесу в малокомплектних школах у 2018-2019 навчальному році ”, який видано за  результатами моніторингу, проведеного працівниками відділу освіти в жовтні. Головна увага акцентувалася на дотриманні вимог Положення про індивідуальну форму навчання, навчального плану, згідно якого складено розклад занять. Незважаючи на те, що вчителі багато працюють, дотримуються основних вимог ведення ділової документації, однак, у зв’язку з малою кількістю учнів освітній процес проходить неповноцінно, оскільки індивідуальна форма навчання не сприяє інтеграції дитини в сучасне конкурентне середовище.
 Начальник відділу освіти Іван Стецко зауважив, що малокомплектні школи не мають перспективи в умовах реформування освітньої галузі.
  В другій частині наради Любов Маркович, завідувач методичного кабінету,  підсумувала участь учнів закладів освіти  району в Міжнародних, Всеукраїнських , обласних конкурсах в 2017-2018 навчальному році та закликала керівників закладів освіти сприяти залученню більшої кількості учнів наступного року.
 Методист Світлана Павлюх порушила проблему організації курсової перепідготовки вчителів та  вказала керівникам закладів освіти впорядкувати довантаження вчителів спорідненими предметами, не допускати викладання предметів нефахівцями.





Немає коментарів:

Дописати коментар