понеділок, 15 жовтня 2018 р.

Посвята шестикласників Попелівського НВК в соколята «Наші соколята - хлопці та дівчата» відбулося на горі Маківка


До дня Святої Покрови, дня заснування Української Повстанської Армії і Дня захисника України у супроводі класного керівника Лесі Панів, педагога-організатора Марії Качмарчик, заступника директора з виховної роботи Віри Любомирівни Тупичак та батьків відбулася посвята учнів 6-го класу в “соколята”, щоб стати повноправними членами молодіжного фізкультурно-просвітницького товариства "Сокіл".
Свято набуло особливого значення, адже відбулося воно в нетрадиційний спосіб. Діти здійснили піший похід на гору Маківку, відстань до якої становила 5 км. Підйом на гору, на що пішло майже три години, став гарною нагодою особливо провести разом час і поспілкуватися між собою.
Після підйому на гору, а точніше до меморіалу із похованнями УСС, усі разом помолилися за упокій душ померлих воїнів і виконали Гімн України. Юні соколята урочисто читали заповіді, присягали бути вірними своєму народові, шанувати мову та традиції, вивчати історію народу, бути гідними синами і дочками неньки України. Після складання присяги шестикласники отримали від Віри  Тупичак посвідчення фізкультурно-просвітницького товариства "Сокіл" і офіційно поповнили шкільну родину ще тридцятьма соколятами. Відтак загін пройшов стройовим маршем із піснею «Ой на горі, на Маківці», продемонструвавши високу професійність. Відчувалося піднесення і дух патріотизму в кожному кроці.
Доповнили свято патріотичними номерами талановиті учні школи: Баумкетнер Соломія, Попель Іван, Андрійців Тетяна, Критчак Анна та Панів Остап.
Найбільш захопливим було те, що підтримав і порадував дітей своєю присутністю учасник АТО Андрій Шемлій. Діти привітали його із прийдешніми святами й подякували йому, а Іван Попель виконав пісню на гітарі «Ти повертайся живим», присвятивши її всім бійцям АТО.
А наостанок усі присутні мали змогу скуштувати справжнього кулешу, який приготував секретар Попелівської сільської ради Роман Винар.
Цей день вкотре показав, що в Україні підростає молоде покоління справжніх патріотів, які здатні шанувати, продовжувати справу предків і в майбутньому стати на захист рідної України.













Немає коментарів:

Дописати коментар