пʼятницю, 25 січня 2019 р.

День Соборності держави – в єдності українських земель




День Соборності — свято України, що відзначається щороку .
Сьогодні святкування цього свята особливе, адже відзначаємо 100 років від дня проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, ця проблема завжди була особливо болючою і неймовірно складною.
Соборність для України – це єдність багатоманітності, об’єднання навколо спільного стрижня, яким є українська державність, українська ідентичність.
Святкування цього свята відбулося також і у Волощанському НВК І-ІІ ступенів. Так, вчитель історії Марія Пайовська разом із учнями 9 класу підготували змістовний захід: « День Соборності держави – в єдності українських земель». Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про  незліченні жертви,  які  протягом віків принесені і приносяться сьогодні українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності.
Усіх присутніх на святі привітав Орест Луцик, який сказав, що ми віримо в територіальну цілісність України, яка скріплена кров’ю мільйонів незламних борців. Ми свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, забезпечення добробуту нинішніх і наступних поколінь українців.
Закінчили святкування флешмобом «Україна – єдина , соборна держава», у якому взяли участь учні та вчителі школи.

Немає коментарів:

Дописати коментар