вівторок, 26 лютого 2019 р.

Профорієнтаційні екскурсії школярів району

Процес формування професійного самовизначення учнів не може бути стихійним, залежним від випадкових факторів. Його необхідно підготувати таким чином, щоб рішення дитини відповідало її особистості і, що не менш важливо, потребам ринку праці. Профорієнтаційна робота передбачає формування в молодої людини професійної перспективи – розгорнутих у часі життєвих планів, спрямованих на вибір професії і ствердження себе як суб’єкта професійної діяльності.
Важливе значення в профорієнтаційній роботі мають проведені класоводами професіографічні екскурсії на підприємства Дрогобича та сіл  району.Протягом місяця більше двохсот школярів району мали змогу побувати на різних підприємствах Дрогобиччини.
Учні Новокропивницького  НВК І –ІІІ ст. відвідали Рибницьку водонасосну станцію та Нафтопромисел  в смт. Східниця, учні Верхньогаївького НВК - підприємство « Деревпром» (18 учнів), учні Рихтицької СЗШ І-ІІІ ст. швейний цех у с. Рихтичі, Опарівського НВК - Меденицький  професійний ліцей, Уличненської СЗШ І-ІІІ сту. - Уличненську пекарню та ТЗОв ім. Шевченка, Сторонянської СЗШ І-ІІ ст.- пекарню в с.Шегині,Смільнянськоїта Ступницької СЗШ І-ІІ ст. -  ВПУ №19 м. Дрогобич, учні Залокотського НВК - Політехнічний ліцей №19 тацех з розливу мінеральної води "Підбузька", Нижньогаївського НВК І-ІІІ ст.  - ТзОВ «Леоні Ваерінг  Системс УА», Ролівської СЗШ І-ІІ ст. відвідали фермерське господарство "РОЛІВ-АГРО", Літинського НВК І-ІІ ст. - Меденицький  професійний ліцей, Меденицький хлібокомбінат та Меденицьке підприємство " Термопласт".
Проведення профорієнтаційних екскурсій на підприємствадопомагає учням у формуванні уявлення про майбутню професію та є дієвим чинником у пропагуванні робітничої праці – цікавої, творчої та високооплачуваної.





Немає коментарів:

Дописати коментар