вівторок, 19 лютого 2019 р.

Відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 2019 року  - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав,  30-та річниця виведення військ з Афганістану.
Тридцять років тому, 15 лютого 1989 року, закінчилася одна із трагічних сторінок історії другої половини ХХ століття – війна в Афганістані. Рішення ввести радянські війська до Афганістану було ухвалено радянським керівництвом 12 грудня 1979 року. Військове угруповання радянських військ опинилося безпосередньо втягнутим у громадянську війну, що розгорілася в Афганістані, і стало її активним учасником. Афганська війна тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року – 3340 днів. Кожен четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, – наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся звідти – українець. Зараз в Україні проживають понад 150 тисяч ветеранів афганської війни, близько 8-ми тисяч з них мають поранення, понад 6 тисяч є інвалідами.

15 лютого ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах. В Ролівській школі відбулися тематичний урок і виховні години в 5-9 класах з історії війни в Республіці Афганістан. Учні дізналися про те, хто з односельчан є воїном – афганцем, вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Відбувся перегляд документальних фільмів про війну в Афганістані.









Немає коментарів:

Дописати коментар