середа, 6 лютого 2019 р.

Школярі зі Сторони взяли участь у Всеукраїнській акції до Дня безпечного Інтернету (Safer Internet Day)

Щороку в Україні зростає кількість дітей, які отримують доступ до мережі Інтернет. Разом з тим зростає кількість злочинів щодо дітей в онлайн-просторі.
Для сучасних дітей та підлітків мережа Інтернет – це не просто віртуальна реальність, а повноцінна частина їхнього життя, де вони навчаються, спілкуються, вибудовують відносини та відчувають себе частиною спільноти.
З метою захисту дітей від ризиків в Інтернеті старшокласники Сторонянської школи доєдналися до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг. Практичним психологом Оксаною Кігічак з учнями 7-9 класів було проведено уроки-тренінги "Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?".
Учні ознайомились з актуальними ризиками в Інтернеті, пов’язаними з надсиланням власних фото, наслідки яких не обмежуються втратою грошей чи особистих паролів у соціальних мережах, а можуть коштувати дитині здоров’я та майбутнього.
На уроках діти переглядали, обговорювали презентацію та відео "Online сексуальне насильство над дітьми в Інтернеті (онлайн-грумінг )".
Учні активно працювали в групах, виконували завдання та висловлювали свої думки. Узагальненням цього заняття стала думка, що спілкування з незнайомцями в Інтернеті може нести небезпеку, тому краще спілкуватись зі знайомими в реальному житті, у випадку інтернет-погроз звернутись за допомогою до довіреної особи, у поліцію та зателефонувати на дитячу гарячу лінію 116111.
Матеріали до уроку розробила Дьякова Анастасія, експертка Уповноваженого Президента України з прав дитини, спільно з видавництвом «Ранок», кіберполіцією Києва та ювенальною превенцією Національної поліції України.


Немає коментарів:

Дописати коментар