вівторок, 26 березня 2019 р.

Конкурс оригамі, паперопластики та комп’ютерної графіки «У чорно-білому мажорі»

22 березня на базі Центру творчості дітей та юнацтва Галичини м. Львова було проведено заключний етап обласного конкурсу орігамі, паперопластики та комп’ютерної графіки «У чорно-білому мажорі». Конкурс організували відділ технічної творчості та студія «Равлик» ЦТДЮГ.

Мета  конкурсу:
·        Виявлення та закріплення знань, отриманих протягом навчання в гуртках технічної творчості;
·        Широка популяризація творчості серед школярів, залучення учнів до  технічних  гуртків;
·        Виховання у дітей творчої ініціативи, естетичного смаку, вміння виявити  здобуті  знання  в  екстремальній  ситуації  (в  умовах  змагань);
·        Популяризація  запропонованого  напрямку  роботи;
·        Привернення  уваги  батьків  та  адміністрації  шкіл  до  технічної  творчості.
Під час проведення конкурсу учасникам пропонувалися дві номінації:
1. Художня композиція «У чорно-білому мажорі» – це об’ємна композиція будь-якої тематики: плоска настінна, об’ємна настільна, топіарій, набір кусудам або листівок, а також їх поєднання.
Допускалася техніка витинанки, паперопластики та аплікації для естетичного завершення роботи. Як додаткові елементи можуть бути використані намистини, стрічки, шнури, китиці тощо.
2.     Сценічний або карнавальний костюм.
Пропонувалося виготовляти сценічний або карнавальний костюм з використанням виключно чорно-білої гами або фрагменти костюма (накидки, спіднички, капелюхи, шапки-маски, обручі для волосся, нарукавники, пояси та інші аксесуари) на дитину віком від 3 до 10 років (на вибір).
Робота мала супроводжуватися фотографією дитини в костюмі та короткою анотацією для представлення на дефіле «Стильний папір».
В рамках заходу відбулися:
-         відкриття виставки робіт переможців першої номінації конкурсу «Роботи довільної теми для оформлення інтер’єру» у Виставковому залі ЦТДЮГ;
-         Представлення робіт другої номінації конкурсу у формі дефіле «Стильний папір»  у Великому концертному залі ЦТДЮГ;
-         Нагородження переможців обох номінацій – по закінченні дефіле у Великому концертному залі ЦТДЮГ;

          Вітаємо працівників Дрогобицького районного Будинку дитячої та юнацької творчості з успішним дефіле, а саме: керівника гуртка паперопластики на базі Модрицького НВК І-ІІІ ст. Лесю Клонцак та її вихованців Василину Долинську, Христину Мачужак за композицію «Цвіте земля задивлена в свободу» (І місце), за сценічний костюм «Принцеса Рання весна»  (І місце); керівника гуртка паперопластики на базі Лішнянського НВК І-ІІІ ст. Віру Болоховецьку та її вихованців Анну Качмар, Соломію Гузар та  Миколу Іваха за сценічний костюм «Лемківське вбрання» (І місце).
      Костюм «Лемківське вбрання» отримав особливу відзнаку журі за популяризацію українського народного одягу.

     Участь у заході такого рівня неможливо оцінити. Це – виховання мистецтвом. Воно формує творчі здібності, фантазію, естетичний смак, збагачує дітей  новими знайомствами та позитивними емоціями. 















Немає коментарів:

Дописати коментар