четвер, 18 квітня 2019 р.

Учні району взяли участь в екологічному форумі

17 квітня на базі біолого-природничого факультету Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка відбувся форум «Екологічні рішення в озелененні населених пунктів та поводження з побутовими відходами» серед учнів Дрогобицького району Львівської області. Організували та провели захід відділ освіти, Будинок дитячої та юнацької творчості, районний учнівський парламент, доцент кафедри екології та географії Мирон Цайтлер та студенти.
Зі словами привітання до присутніх звернулася декан факультету Світлана Волошанська. Опісля переглянули відеоролик «Промова дівчинки, яка змінила світ». 
Відтак учні презентували екологічні проекти: «Екологічні проблеми» (голова районного учнівського парламенту, учениця Попелівського НВК І-ІІІ ст. Ксенія Костишин); «Відходи у доходи» (учениця Вороблевицької  СЗШ І-ІІІ ст. Ольга Герман; «Бережімо природу свого села» (учні Верхньогаївського НВК І-ІІ ст., Діана Гансевич та Ольга Ватаг); «Крокуємо у чисте майбутнє» (учениця Михайлевицької СЗШ І-ІІІ ст., Наталія Іванців). Досвідом у сфері сортування твердих побутових відходів поділилися студенти кафедри екології та географії. Доцент кафедри екології та географії Мирон Цайтлер розповів про сучасні підходи в озелененні населених пунктів та створення екопарків, запропонував відійти від підходу завозити види рослин-чужинців, які можуть руйнувати нашу екосистему, а надавати перевагу місцевим видам рослин. Розказав також про екопарк, розташований на території, прилеглій до навчального корпусу біолого-природничого факультету. Тут росте більше 75-ти видів флори. Серед них: 18 видів дерев та кущів, решта - трав'янисті рослини. Окремі з рослин занесені до Червоної книги України.

Після завершення форуму відбулась активна дискусія з питань, які прозвучали у виступах доповідачів.

















Немає коментарів:

Дописати коментар