четвер, 2 травня 2019 р.

Святкування Великодня в Дережицькій школі

Вели́кдень — найдавніше християнське свято, головне свято богослужебного року, що встановлено на честь Воскресіння Ісуса Христа.Для українців Великдень – це особливе свято, коли слідують традиціям і вірять у диво.
Готуючись до Великодня, люди печуть паски та виготовляють писанки, крашанки. Українська писанка має понад 100 символічних малюнків.  Писанки усієї України не схожі між собою, вони різняться нанесеними елементами і символами. Найскладніша для розуміння писанка Гуцульщини, яка насичена різною інформацією про життя і вірування людей. Проте значення кольорової гами та символіка подекуди збігається в різних регіонах України, оскільки всі українці бажали для себе доброї долі, миру, спокою, здоров'я, доброго урожаю.

Велика шкільна родина Дережицького ЗЗСО  I-II ступенів також  готувалася до Великодня. Учні школи  активно приймали участь  у цьому процесі. Кожен клас підготував неймовірно красиві та оригінальні композиції. Також учні та вчителі старанно прикрашали школу декоративними пасхальними прикрасами.






Немає коментарів:

Дописати коментар